Nilüfer Belediyesi, soğuk hava ve kar yağışının etkili olduğu bugünlerde sokak hayvanlarının aç kalmasını önlemek için seferber oldu. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli ayrıca kuşlar için de ağaçlara ekmek asıyor.
Bakım, tedavi, sahiplendirme merkezi ve beslenme odakları ile sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yıl boyunca sürdüren Nilüfer Belediyesi, özellikle çetin kış şartlarında yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin çeşitli noktalarında çalışmalar yapıyor. Belirlenen bölgelere kuru mamalar, yemek artıkları ve ekmek parçaları bırakan Veteriner İşleri Müdürlüğü kuşların uğrak noktalarındaki ağaçlara ekmek dilimleri asıyor. Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezini ziyaret eden hayvan severlere de sokaklarındaki hayvanları beslemek üzere kuru mama ve beslenme kabı dağıtılıyor.
Nilüfer Belediyesi'nin sağladığı kuru mamalarla yapılan besleme çalışmaları sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlanacağı noktalarda gerçekleştiriliyor. Veteriner Hekim Güney Kaya, sokak hayvanlarının ağır kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta zorlandığını söyledi. Hayvanseverlerin evlerinden bile çıkmadan çok basit yöntemlerle hayvanların hayata tutunmalarını sağlayabileceklerini söyleyen Kaya "Özellikle böyle soğuk günlerde pencere önünde yatay olarak kesilen pet şişelerin içine koyabileceğimiz ekmek parçaları, kuru tahıl ya da yemek artıkları onlarca kuşun hayatını kurtarabilir. İnsanların kapı önlerine bırakacakları bir kap yemek can dostlarımız için çok önemli" diye konuştu.
(MŞ)

11.01.2013 15:14:27 TSI

Editör: Wan Haber