Nilüfer Belediyespor, 2013 Atletizm Salon Yarışmaları Gençler Deneme Türkiye Şampiyonası'nda büyük başarıya imza attı.
Nilüfer Belediyespor atletizm antrenörleri Zakir Özgür ve Erhan Aydın'ın çalıştırdığı 16 yaş altı gençler, geçen hafta İstanbul Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda düzenlenen turnuvalarda şampiyonluklarına yenileri ekledi. Nilüfer Belediyespor'un genç kabiliyetlerinden Sercan Basım, Yıldızlar Salon Liginde 800 metrede Türkiye birincisi olurken, Gençler Federasyon Deneme Türkiye Şampiyonası'nda 1500 metre ve 800 metrede rakiplerini geride bırakarak Türkiye ikincisi oldu. Nilüfer Belediyespor Atletizm Takımı kurulduğundan bugüne çok sayıda başarıya imza atan Mert Çiçek ise 16 yaş altı Türkiye Şampiyonası'nda 3 adım ve yüksek atlamada Türkiye şampiyonluğunu göğüsledi.
Farklı branşlarda birinciliklere doymayan Nilüfer Belediyespor'da, Yıldız Erkekler Salon Ligi 200 metre şampiyonluğunu Ertan Özkan kazanırken, Yıldız Erkekler Salon Ligi 400 metre koşusunda Mehmet Ersan Türkiye dördüncüsü oldu.
İstanbul'da düzenlenen yarışmalarda uzun atlama kategorisinde Türkiye 2.'si olan Yiğit Yeşilçiçek, 60 metre koşusunda Türkiye şampiyonluğunu kazandı. 16 yaş altı B kategorisi 60 metre engelli koşusunda yarışan İbrahim Aydın ise Türkiye 3.'sü olarak Nilüfer Belediyespor'a madalya getiren isimler arasında yer aldı.
(MŞ)

15.02.2013 12:30:59 TSI

Editör: Wan Haber