Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Görükle'deki içkili mekanlarla ilgili kanunlara aykırı uygulama yapmadıklarını belirterek, "Görükle'deki tüm iyileştirmeleri, Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle yasalar çerçevesinde yapıyoruz" dedi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, son günlerde bazı yayın organlarında Görükle'deki içkili mekanlarla ilgili iddialara cevap verdi. Bu konuda Nilüfer Belediyesi'nin özendirici bir yaklaşım sergiliyormuş gibi kamuoyuna bilgi yansıtıldığını söyleyen Bozbey, Görükle'nin 2009 yılından itibaren Nilüfer Belediyesi'ne dahil olduğunu dile getirdi. Görükle'nin, Uludağ Üniversitesi'nin burada bulunması dolayısıyla öğrenci nüfusunun ağırlıklı olduğu bir yerleşim bölgesi olduğuna dikkat çeken Bozbey, "Görükle'nin Nilüfer Belediyesi sorumluluğuna girmeden önce imar planı olan her yerinde içki ruhsatı edinilmesi mümkündü. Nilüfer Belediyesi ise aldığı meclis kararıyla içki ruhsatı düzenlenebilecek bölgeyi yalnızca Atatürk Bulvarı ile sınırlı tutmuştur. Bu bölge dışında hiçbir yere içki ruhsatı verilmemektedir. Ayrıca Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'na göre içki ruhsatları kolluk kuvvetlerinin 'uygun' görüşü de alınarak, mevcut yönetmelik hükümlerine göre verilmekte" dedi.
İçkili yerlere, projesinde dükkan dahi olsa, kat maliklerinin yarıdan 1 fazlasının muvaffakiyeti alındıktan sonra ruhsat verildiğini vurgulayan Bozbey, "Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kat maliklerinin muvafakati durumunda hemen hemen her türlü işyeri 2. ve 3. katlarda da açılabilir. Bu durumda Görükle'de ya da Nilüfer'de içkili hiçbir mekana yasa dışında ruhsat düzenlenmemiştir. Kaldı ki Nilüfer Belediyesi olarak Görükle'de yaşayan öğrencileri ve Görükle'de ikamet eden yurttaşları düşünerek, kanunen 04.00'e kadar açık olması gereken içkili yerlerin kapanış saati yine meclis kararıyla 02.00'ye alınmıştır. Nilüfer Belediyesi olarak Görükle'deki tüm iyileştirmeleri, Emniyet Müdürlüğü'nün de desteği ve iş birliğiyle yasalar çerçevesinde gerçekleştirmekteyiz" şeklinde konuştu.
(YS-MŞ)

09.01.2013 15:20:52 TSI

Editör: Wan Haber