Bursa Nilüfer Belediyesi Kıyaslama Ekibi, Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret eden Nilüfer Belediyesi Kıyaslama Ekibi, alınan 2012 Ulusal Kalite Başarı Ödülü için tebrikte bulundular.
Belediye hizmetleri konusunda bilgi paylaşımı amacı ile gelen kıyaslama ekibi, Stratejik Plan ve Süreç Yönetim Sistemi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Sosyal Yardım İşleri ve diğer belediye hizmetleri konularında fikir alışverişinde bulundular.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus hakkında konuklara bilgi verdi. Kocamaz, "Biz 19 yıldır görevdeyiz, tabi böyle uzun süreli hizmet yapmanın belediyelerde avantajı var. Yani bir defa tek dönemlik düşünmüyorsunuz. Projeleri uzun vadeli düşünüyorsunuz. Tarsus'ta biz göreve geldiğimizde alt yapı diye bir şey yoktu. Alt yapı, içme su arıtma, atık su arıtmayı, otogarı yaptık. Belki bu büyük hizmetlerden bir tanesi bir belediye başkanına ancak nasip olur ama vatandaş dört dönem destek verince, bunların hepsi bize nasip oldu. Ama dediğim gibi bir şehrin esas kimliğini ortaya çıkarmak çok daha önemli. Bunlar mutlaka yapılması gereken işler ama onun özünde kentin kimliği geçmişi ile ilgili dolayısıyla şu anda bazı projelerimiz var, ihale edeceğimiz birçok projeler var. Tarihi Kentler Birliği'nden ödül aldığımız projelerimiz var ama tamamını hayata henüz geçiremedik. Her dönemde de mutlaka tarihi yerlerin restorasyonu ile ilgili bütçemizde bir ödenek ayırıyoruz, onları yapmaya çalışıyoruz. Ama alan çok geniş bunların tamamını bir anda yapmakta mümkün değil. Keşke öyle bir güç olsa bir dünya projesi olarak, bir UNESCO projesi olarak ya da devlet projesi olarak ele alınabilse, Tarsus'un yerin altında yerin üstünden çok daha fazla zenginlikleri var" dedi.
2 gün kalacak olan ekip, belediye çalışmalarını izleyecek ve kent gezisi yapacak.
(ERY-Y)

19.02.2013 13:38:33 TSI

Editör: Wan Haber