Tokat'ın Niksar ilçesinde Anadolu Üniversitesi Edebiyat Kulübü tarafından Cahit Kulebi'yi anma programı düzenlendi.
Niksar Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen anma programı Edebiyat Kulübü Başkanı Mahmut Çalışkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Niksar atmosferinin buram buram edebiyat koktuğunu ifade eden Çalışkan, "Bu kentin gençleri Cahit Kulebi'nin deyişi ile 'Türkiye gibi aydınlık ve parlak' " diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar ise Cahit Külebi'nin yurt ve insan sevgisini içinde barındıran, Niksar aşığı Niksar'a değer veren bir şairi olduğunu söyledi. Kulebi'nin mezarını ailesi ile görüşerek gerekli izinleri almak suretiyle Ankara'dan Niksar'a Erzurumlu Emrah Türbesi'nin yanına taşıyarak anıt mezar yaptırdıklarının hatırlatan Başkan Yadigar, "2010 yılından başlamak üzere her yıl anma programı düzenliyoruz ve siz Edebiyat Kulübü öğrencilerini 2013 yılı anma programına davet ediyorum" dedi.
Ardından Tengiz Yavuz, Cahit Külebi'nin biyografik ve şiirsel, uslupsal çalışmasını sundu. Program Edebiyat Kulübü öğrencileri Nurcan Çakal, Uğurcan Dilsiz, Emre Tütüncü, Tuğba Nur Uysal, Menekşe Kaya, Tengiz Yavuz'un Cahit Kulebi şiirlerini seslendirmesi ile sona erdi. Programın 2. bölümünde Edebiyat Kulübü öğrencileri "Kadınlık Bizde Kalsın" isimli tiyatroyu sahnelediler.
(Nİ-SLH-Y)

01.01.2013 15:07:37 TSI

Editör: Wan Haber