Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, "bol kazanç saati" uygulaması kapsamında marangozlar sitesi esnafını ziyaret etti.
Tokat'ın Niksar ilçesinde marangozlar sitesi esnaflarını ziyaret eden Başkan Yadigar, teknolojik yatırımların ilçede mobilya sektörüne ivme kazandıracağını söyledi. Niksar'da mobilyacılığı geliştirmeyi hedefledikleri bazı makinelerin alındığını görmekten mutlu olduklarını ifade eden Başkan Yadigar, "Mobilyanın her türlü projesini yapacak ölçekte donanımda arkadaşlarımız var. Şu anda Nimsan'ın 296 konutun mutfak bölümlerini yapıyorlar. İnanıyorum ki Niksar dışında özellikle yurt dışı kaynaklı, ihracat ölçekli işler yapacak donanımda bir firmadayız. Şu anda bu firmanın yurt içi ve yurt dışı pazar payını arttırmak için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Niksar da mobilyacılık potansiyeli var bunun ayağa kalkması için her türlü desteğe hazırım. Niksar'da güzel şeyler oluyor" dedi.
Firma ortaklarından Hasan Çiftçi ise 100 bin TL'lik yatırımla vakum pres makinesi alarak mutfak dolaplarına mebran kaplama işini yaptıklarını, bu makinelerin Samsun ve Trabzon bölgesinde kullanıldığını söyledi.
(Nİ-SLH-Y)

04.01.2013 14:16:19 TSI

Editör: Wan Haber