Tokat'ın Niksar İlçe Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar'da 86 dükkanın restore edilerek günlük yaşama kazandırıldığını söyledi.
İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar'ı makamında ziyaret etti. Başkan Yadigar ziyarette yaptığı açıklamada, turizm yatırımına yönelik projelerin meyvelerini almaya başladıklarını belirtti. Tokat'ın Niksar ilçesinin Anadolu'da bilinen en eski medeniyet merkezleri arasında yer aldığını, kuruluş yılı tespit edilemeyecek kadar eski olduğunu belirten Başkan Yadigar, ilçede turizmi canlandırmak amacıyla sur uzunluğu bakımından Türkiye'nin 2. en uzun kalesi olan Niksar Kalesi Akropolü'nün restorasyon çalışmalarına devam edildiğini ifade etti. Niksar'da 86 dükkanın restore edilerek günlük yaşama kazandırıldığını kaydeden Başkan Yadigar, "Bölgenin en önemli kültür mirası sokak dokularıdır. Kent kimliğinin diğer bir adıdır çarşılar. Çınaraltı sohbetlerinin, kent sorunlarının, siyasetin kalbidir çarşılar. Kale, sokak, mahalle ve çarşı döngüsünün vazgeçilmez parçasıdır çarşı. Bu nedenle kale, sokak ve çarşı üçlemesinin gereği yerine getirilmiştir" dedi
Başkan Yadigar, ziyaretin anısına İHA Samsun Bölge Müdürü Ali Yılmaz Ergen'e Niksar'ın tarihi mekanlarının fotoğraflarının yer aldığı tepsi hediye etti.
(Nİ-SLH-Y)

21.12.2012 15:44:24 TSI

Editör: Wan Haber