Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, kar yağışı sonrasında kaledeki surların yıkılma tehlikesi oluşturduğuna dikkat çekerek, "Söz konusu duvarlara acil müdahale edilmezse telafisi mümkün olmayan kötü bir sonuç söz konusu olabilir" dedi.
Tokat'ın Niksar ilçesinde bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca restore edilen Niksar Kalesi'nde kar yağışının ardından surlarda meydana gelen çatlak ve çökmeler mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Kale duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle kale yolu belediye tarafından araç trafiğine kapatıldı. Kalede incelemelerde bulunan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, surların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Niksar Kalesi'nin güney cephesindeki surlarda eriyen kar sularının tahliye edilemediğini belirten Başkan Yadigar, "Kaledeki surlar yıkım tehlikesi oluşturuyor. Söz konusu duvarlara acil müdahale edilmezse telafisi mümkün olmayan kötü bir sonuç söz konusu olabilir" dedi.
Başkan Yadigar, mevcut durumu fotoğraflayarak Kayseri Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'ne ilettiklerini belirterek, "Aynı gün projeyi yapan Bakanlığın müteahhidiyle temas kurarak buraya müdahale edilmesini talep ettik. Çünkü gerçekten bir an önce müdahale edilmezse şehrin hemen ortasında ve yaklaşık 80 rakım yüksekliğindeki bu kale duvarları Niksar'da bir sıkıntı yaratabilir. Bir an önce müdahale edilmesi gerekmektedir. Biz Niksar Belediyesi olarak kaleye çıkan yolu araç trafiğine kapattık gerekli güvenlik tedbirlerini aldık. Heyelanın yaşandığı bölgede, duvarın zeminle arası açıldı ve surlarda çatlaklar meydana geldi. Gerekli resmi başvurularımızı yaptık. İnşallah bu başvurularımız sonrasında müdahale edilerek tamiri yönüne gidilecektir" şeklinde konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

22.01.2013 17:28:13 TSI

Editör: Wan Haber