Nike Basketball the Challange projesini kazanan tek İzmirli sporcu olan Gelişim Koleji sporcusu Kemalcan Aktuna, basketbol eğitimi için ABD'ye gidiyor.
Ünlü spor giyim ve aksesuar firması Nike'ın Türkiye genelinde basketbol tutkunu genç yetenekleri ortaya çıkarmak için düzenlediği "Nike Basketball The Challenge" projesi finalini kazanan Gelişim Koleji sporcusu Kemalcan Aktuna, 7 Şubat Perşembe günü ABD'ye gidecek. Proje seçmeleri, milli basketbolcu Sinan Güler, NBA'de üst düzey oyuncuların bireysel gelişim antrenörlüğünü yapan Christopher L. Thomas ve Nike gözlemcileri eşliğinde 15 Eylül tarihinde İstanbul'da yapıldı. İzmir'deki elemeleri başarıyla geçen Gelişim Kolejli Kemalcan Aktuna, İstanbul'daki finalleri de kazanarak, İzmir'den projeye dahil olan tek kişi oldu.
Kemalcan, Perşembe günü gideceği dünyanın 1 numaralı basketbol ülkesi ABD'de, Christopher Thomas ile birebir yapılacak olan özel antrenmanlara katılacak. Bunun yanı sıra NBA maçlarını izlerken, Nike'ın özel eğitmeni John Lucas ile antrenman yapma şansı gibi ayrıcalıklara sahip olacak.
(EA-ERG-Y)

05.02.2013 18:08:22 TSI

Editör: Wan Haber