Nijerya'da 30 dakika arayla düzenlenen iki ayrı saldırıda, çocuk felci aşısı yapan en az 9 sağlık görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Ülkenin kuzeyindeki Kano'da meydana gelen ilk saldırıda motosikletle sağlık merkezinin önüne gelen silahlı saldırganlar, sağlık görevlilerine ateş açtı. Saldırganların 30 dakika sonra şehir merkezinden uzakta yer alan Hotoro bölgesindeki bir muayenehaneye ateş açtıkları belirtildi. Gerçekleşen iki ayrı saldırıda en az 9 sağlık görevlisinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Kano bölgesinde yaşayan Yusuf Yakasai saldırıda yaralananların hastaneye kaldırıldığını belirtirken, Hotoro'da gerçekleştirilen saldırıda kaç kişinin öldüğü henüz netlik kazanmadı.
2003 yılında Nijerya'nın kuzeyindeki İslami liderler, kısırlığa neden olabileceği iddiaları nedeniyle çocuk felci aşısına karşı çıkmışlardı. Bölgedeki bazı yetkililer de bu saldırının geçen ay Kano Emiri'ne saldırı düzenleyen Boko grubu tarafından yapılmış olabileceğini belirtti. "Batı eğitimi yasaktır" sloganını kullanan grup, bölgede uzun süredir hükümeti devirmek ve şeriat yönetimini getirmek için çalışıyor. Nijerya'nın merkezinde ve kuzeyinde 2010 yılından beri öldürülen bin 400 kişinin ölümünden de bu grup sorumlu tutuluyor. Nijerya, dünyada çocuk felcinin halen devam ettiği üç ülkeden biri.
(ES-CC-CC-D)

08.02.2013 14:04:07 TSI

Editör: Wan Haber