Nijerya ordusu, Mali'de isyancılara karşı yürütülen askeri operasyonlara destek vermek üzere bu ülkeye asker göndermeye devam ediyor.
Yaklaşık 820 kişilik bir askeri birlik daha, Kaduna şehrinde Genelkurmay Başkanı Asubuike Ihejirika'nın katıldığı törenin ardından Mali'ye hareket etti. General Ihejirika, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ilgili tüm tarafların çatışmaların sona ererek sükunet ve barışın tesis edilmesi konusunda hemfikir olduğunu söyledi. Ihejirika, "Fakat barışın uygulanmasında, bazı taraflar, uyuşmazlığın barışçıl bir şekilde çözümünü kabul etmiyor" ifadesini kullandı.
Mali'de barışın sağlanması için güç kullanımından başka bir alternatif kalmadığını savunan General Ihejirika, bölgede faaliyet gösteren isyancıların "değişken karakterlere sahip olmasından" dolayı, onlara karşı hem geleneksel, hem de düşük yoğunluklu bir savaş verileceğini ifade etti.
Nijerya ordusundan 80 kişilik ilk birlik Perşembe akşamı Mali'ye gönderilmişti. Nijerya, ülkesinde faaliyet gösteren teröristlerin Mali'deki terör yuvalarında eğitim aldığını belirtiyor.
Mali'ye gönderilen Nijerya güçleri, Boko Haram militanlarına karşı mücadelede Mali ordusuna yardımcı olacak.
(İHA-OK-D)

19.01.2013 10:28:26 TSI

Editör: Wan Haber