Yarım saat aralıklarla gerçekleşen iki saldırı da bomba yüklü araçlarla gerçekleşirken saldırıyı henüz üstlenen bir grup olmadı. Uzmanlar saldırı türünün El Kaide’yle bağlantılı terör örgütü Boko Haram’ın sık sık kullandığı bir metot olduğunu belirtirken saldırının Boko Haram tarafından gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Olay sonrası açıklama yapan Ulusal Acil Durum Yönetim Ajansı Koordinatörü Muhammed Abdülselam ise, son belirlemelere göre 118 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Abdülselam ayrıca patlama sonrası oluşan enkazın altından daha fazla ölü çıkabileceğini de açıkladı.

Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan da patlamalar sonrası yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak patlamaları “zalimce ve kötü” olarak tanımladı. Jonathan ayrıca terörle mücadele konusunda başarısız olduğu yönündeki eleştirilere rağmen mücadele konusunda kararlı olduğunu dile getirdi. Jonathan komşu ülke sınırlarında güvenlik önlemlerini arttıracaklarını da belirtti. Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamadaysa, devlet başkanı Jonathan’ın teröre ve düşmanlarına karşı korkmadan mücadeleye devam edeceği belirtildi.

Editör: Wan Haber