Niğde Devlet Hastanesi Yöneticisi Bahri Elmas, Türkiye genelinde var olan ve Niğde'de başlanan hastanın film ve diğer kayıtlarını CD halinde veren sistemi tanıttı.
Elmas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sistem Türkiye genelinde var olan bir sistemdi artık Niğde Devlet Hastanesi'nde uygulanıyor. Şimdi doktor arkadaşlarımız MR istemi yaptıktan sonra MR çekimleri burada aynı gün içerisinde yapılıyor. Çekimlerin ardından buradaki görüntüler sistem tarafın kendi metodu olan şifreleme ile şifreleniyor. Şifreleme daha sonra firma merkezine gönderiliyor. Orada anlaşmalı olduğumuz firmada yetkili olan radyoloji uzmanı görüntüleri görüyor ve raporları hazırlayarak bize geri gönderiyor'' dedi.
Gönderilen rapor ve görüntülerin cihazlarla CD'lere aktarıldığını kaydeden Elmas, ''Hasta adına bir CD oluşuyor ve CD içerisinde bulunan bir program yardımı ile her bilgisayar görülecek hale geliyor. Yani hasta gittiği herhangi bir yerde görüntüler ve raporlar görülebiliyor. Ayrıca hastanemizin içerisindeki ağ vasıtası ile görüntüler ve raporlar tüm hekimlerimize atılabiliyor. Bu şekilde hastanemizin her binasından kısacası her yerinden bu rapor ve görüntüler görünebiliyor" diye konuştu.
(YE-ZB-Y)

19.02.2013 15:29:11 TSI

Editör: Wan Haber