Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Gönül Elçileri" projesi kapsamında Niğde'de bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Niğde Valisi Alim Barut eşi Miyase Barut, ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan katıldı.
Niğde Polis evinde düzenlenen toplantı ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan yaptığı yazılı açıklamasında, Koruyucu Aile Birimi ve Koruyucu Aile Komisyonu oluşturulduğunu söyledi.
Müdür Mercan, "Proje için 2 yıllık bir süre öngörülmektedir. İlk 6 ay içerisinde Koruyucu Aile Hizmeti yaygınlaştırılacaktır. Geri kalan süre içerisinde ise Gönüllülük Hizmeti, bakanlığımızın diğer alanları için yaygınlaştırılmaya devam edecektir. Biz, Gönül Elçileri Projesi'nin hayata geçirilmesi ve sağlıklı olarak devam etmesi için İl Müdürlüğümüz bünyesinde bir Koruyucu Aile Birimi ve Koruyucu Aile Komisyonu oluşturduk. Komisyonumuz çalışmaya başladı. Koruyucu Aile olmak isteyen vatandaşlarımız doğrudan bu komisyonla irtibata geçebilecekler" dedi.
Proje ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Muhammet Ali Garip, "Niğde Valimizin eşi Miyase hanımefendi, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emnie Erdoğan'ın düzenlediği toplantıya katılmıştı. Bu toplantı sonrasında 81 İlin Valilerin eşlerinin himayesinde bu proje yürütülecektir. Çalışma Ekibimizin oluşturulduğu bu toplantımıza iştirak eden bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Bir yuva sıcaklığından mahrum çocuklarımıza huzurlu bir aile ortamı sağlamak gibi güzel bir göreve hep birlikte hizmet edeceğiz" diye konuştu.
Müdür Yardımcısı Garip, "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesini ilimizde gerçekleştirme amacıyla ilk toplantımızı yaptık. Bu toplantıya katılanlar Proje ekibidir. Bu ekip, Vatandaş ile Aile Bakanlığı arasında bir köprü vazifesi görecek. Sizler bulunduğunuz mevki ve mahalde Gönül Elçiliği'ni gündeme taşıyacak, gerektiğinde toplantılar düzenleyecek ve Gönül Elçisi olmak isteyenleri İl Müdürlüğümüze yönlendireceksiniz. Gönül Elçisi, bizim hizmet alanlarımıza ihtiyacı olan çocuk, kadın, genç, özürlü ve yaşlı insanları hizmetlerimizden haberdar eden ve ilgili birimimizle buluşmasını sağlayan kişidir. Yalnız bu projenin ilk aşamasında Koruyucu Ailenin tanıtılması önceliklidir. Bu projenin 2 yıl içerisinde belli bir hedefi yakalaması düşünülmektedir.
Gönül Elçileri Projesi ile ilgili olarak Şubat-Mart aylarında daha geniş katılımlı büyük bir toplantı yapılacağı bildirildi.
(YE-AÖ-Y)

07.01.2013 14:54:06 TSI

Editör: Wan Haber