Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi(NÜSEM) tarafından açılan Aile Danışmanlığı ve Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programları başladı.
300 saat teorik, 120 saat uygulama ve 30 saat süpervizyon eğitimi olmak üzere toplam 450 saatlik bir eğitimi kapsayacak ve Temmuz 2013 sonuna kadar devam edecek olan "Aile Danışmanlığı Sertifika Programı", ülkemizin değişik illerinde, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumların ihtiyaç duyduğu "aile danışmanı" unvanına sahip danışmanlar yetiştirmeyi amaçlıyor."Aile Danışmanlığı Sertifika Programı"nın hedef kitlesi, Sosyal hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, Tıp, Hemşirelik ve Çocuk gelişimi bölümlerinden oluşuyor. Kursu başarı ile tamamlayan adaylar, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine bağlı aile danışma merkezlerinde, hem de özel aile danışma merkezlerinde "aile danışmanı" olarak çalışabilecek. Ayrıca isteyen kişiler özel aile danışma merkezleri kurabilecekler.
Mart 2013 sonuna kadar devam edecek ve 140 saatlik bir eğitimi kapsayacak Aile Danışmanlığı "Meslek Elemanı Sertifika Programı" ise, ülkemizin değişik illerinde, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı aile danışmanlığı merkezlerinde hem de özel kurumların aile danışmanlığı merkezlerinde ihtiyaç duyulan meslek elemanlarını yetiştirmeyi amaçlıyor. Kursun hedef kitlesi, Tıp, Psikolojik danışmanlık ve rehberlik, Sosyal hizmet, Çocuk gelişimi, Sosyoloji, Okul öncesi öğretmenliği, Aile ve tüketici bilimleri, Hemşirelik, Psikoloji alanlarından oluşuyor. "Aile Danışmanlığı Meslek Elemanı Sertifika Programı"nı başarı ile tamamlayan adaylar, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerine bağlı aile danışma merkezlerinde hem de özel aile danışma merkezlerinde "aile danışmanlığı merkezi meslek elemanı" olarak çalışabilecek.
Programlarda Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyelerinin yanı sıra Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyeleri ve Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu öğretim üyeleri de ders verecek. Ayrıca aile hukuku ile ilgili derslerde programda yer alacak.
(YE-AÖ-Y)

30.01.2013 14:09:28 TSI

Editör: Wan Haber