Niğde'de okul öncesi, ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretim gören 74 bin öğrenci karnelerini alarak, iki haftalık yarıyıl tatiline başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller dileyerek "Öğrencilerimize güzel bir gelecek bırakmak için çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz" dedi.
Kemal Aydoğan İlkokulunda yapılan karne töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, öğrencilerin karnelerindeki notlarla değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Her öğrencinin ilgi alanının farklı olduğuna dikkat çeken Ekinci, "Öğrencilerimizin karnelerindeki notlar ne olursa olsun onlara sımsıkı sarılalım" diye konuştu.
Niğde'nin eğitimde önemli başarılara imza attığını ifade eden Ekinci, 2013 yılında 20 yeni büyük okul yapılacağı müjdesini de verdi. Üstün yetenekli çocuklar için Akşemseddin Bilim Sanat Merkezi'nin açıldığını belirten Ekinci, "Çocuklarımızın kabiliyetlerine, yeteneklerine göre değerlendirileceği bu okulda Türkiye'nin geleceğini yetiştireceğiz. Akşemseddin Bilim Sanat Merkezimiz Niğde'mize hayırlı olsun" dedi.
Konuşmasının son bölümünde öğretmenlere seslenen Ekinci, bir dönem boyu çok çalışan eğitim camiasına teşekkür ederek iyi tatiller dileklerini iletti.
Kemal Aydoğan İlkokulu Müdürü Şeref Ünlü de başarılı bir dönem geçirdiklerini belirterek, "Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Önümüzdeki hedeflere yürümek için bu dönemi bir fırsat olarak görmeliyiz. Notlarınız ne olursa olsun sizler bizim için değerlisiniz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dönem birincilerine ve okulda düzenlenen yarışmada dereceye girenlere plaketleri verildi.
(YE-ZB-Y)

25.01.2013 14:13:45 TSI

Editör: Wan Haber