Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Niğde Temsilcisi Nurşah Kartal, Niğde'nin Kemerhisar kasabası çöplüğünde 50'ye yakın köpeğin zehirlenerek öldürüldüğünü ileri sürdü.
HAYTAP Niğde Temsilcisi Nurşah Kartal, HAYTAP'a telefonla yapılan ihbarda, 50'ye yakın sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğünün ve çöplüğe gömüldüğünün bildirildiğini ifade ederek, ''Olay yerine arkadaşlarımızla gittik, fotoğraf ve video kaydı aldık. Bir çok köpek ölülerini çöplerin arasından çıkardık ve Bor Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunduk'' dedi.
Savcılığa yaptıkları şikayet üzerine uygun görülürse iş makineleri ile çöplükte arama yapacaklarını belirten Kartal, ''Köpeklerin zehirli iğne ve zehirli kıyma ile öldürüldüğünü tahmin ediyoruz. Zaten bununla ilgili gerekli incelemeler yapılıyor. Orman Su İşleri Müdürlüğü soruşturma açtı. Nerede olursa olsun hiç bir katliamın gizli kalmasına izin vermeyeceğiz. Katliam girişimlerini durduracağız. Giderek güç kazanan hayvan hakları savunucuları hareketinin her yerde gözü, kulağı, sesi var" diye konuştu.
(YE-ZB-Y)

19.02.2013 14:56:22 TSI

Editör: Wan Haber