Niğde Belediyesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın başkanlığında, Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Kent Konseyi Toplantısında engelliler adına yapılabilecek çalışmalar ve engelliler için sosyal kültürel ve psikolojik açıdan yapılabilecek projeler ve konular yer aldı.
Toplantı da konuşan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Belediye olarak dün olduğu gibi bu günde engellilerimizin yanlarında olduğumuzu, sözlerimizi yaptığımız çalışmalarla da ortaya koyduğumuzu ve bundan sonrada onlar için çalışmalarımızın devam edeceğini söyleyebilirim. Engellilerimizin taleplerini biz bu güne kadar geri çevirmedik. Onlar bir istediyse biz iki verdik onlar iki istediyse biz dört vermenin gayreti içerisinde olduk. Şu anda da Niğde Sakatlar Derneğimizle beraber bir çalışma yürütüyoruz. Niğde merkezde ikamet eden tüm engellilerimizin adresleriyle, telefonlarıyla kendilerine ulaşıyoruz. Onların ihtiyaçlarını öğreniyoruz, özellikle evlerine dairelerine girip çıkma sorunlarıyla ilgili engelli rampası yapımı gibi çalışmalara ne kadar ihtiyaç varsa Niğde Belediyesi olarak bu gibi sorunların 2013 yılı içerisinde giderileceğini söyledik ve bunu kapsamlı bir proje haline getiriyoruz. Engellilerimizin imkânı olmayanların bilgisayar gibi ihtiyaçlarını ya da gerekli olan ihtiyaçlarını karşılama yoluna gideceğiz. Yine onların talepleri doğrultusunda farklı illere Mevlana, Anıtkabir gibi kültürel yerlere ziyaret edilmesi noktasında bizden istemiş oldukları araç talebini temin edeceğiz. Bunların yanı sıra yine engellilerimizin en çok ihtiyaç duydukları akülü ya da manüel tekerlekli sandalyelerin ne kadar ihtiyaç varsa kimliğini tespit edip onlara tekerlekli sandalyelerini temin edeceğiz. 2013 yılı sonuna kadar Niğde merkezde ikamet eden "benim engelli arabam olsun" isteyen tüm engelli vatandaşlarımıza bu noktada Niğde Belediyesi olarak bu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Niğde içerisinde 23 mahallemizde yaptığımız anketlerde derneğe kayıtlı olmayan engelli vatandaşlarımızın olduğunu da görüyoruz. Onların da ihtiyaçlarını Niğde Belediyesi olarak biz gidereceğiz. Niğde Belediyesi olarak 2013 yılında engelli vatandaşlarımız için ciddi bir proje uygulamaya koyacağız ve bu proje için de ciddi bir kaynak ayırdık" dedi.
(YE-AÖ-Y)

28.01.2013 08:48:36 TSI

Editör: Wan Haber