Niğde Belediye Spor'un aldığı galibiyetler, futbolculara ve taraftarına büyük sevinç yaşatmaya devam ediyor.
Sezona hız kesmeden bomba gibi giren Niğde Belediye Spor rakiplerini yenerek hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Beklentileri karşılıksız bırakmayan Niğde Belediye Spor futbol takımı oyuncularında galibiyet heyecanı devam ediyor.
Niğde Belediye Spor'un Niğde'ye maal edilmiş bir takım olduğunu ve Niğde'nin takımı olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediye Spor için desteklerimiz devam ediyor. Takımın taraftar desteğine her zaman ihtiyacı vardır. Kazanılan maçlarda taraftar desteğinin önemli olduğunu söylemekte yarar var. Niğde Belediye Spor Niğdelilerin takımıdır Niğde'ye maal olmuş bir takımdır. Diğer yandan Niğde Belediye Spor konusunda önemli girişimlerimiz oldu. Yeni bir teknik heyet oluşturarak 2012-2013 sezonunun ilk yarısını ikinci sırada tamamladık. Bizim hedefimiz 3. lig den sonra 2. lige çıkmaktır. İkinci yarıya da galibiyetle girdik. Galibiyetlerle devam edeceğiz inşallah. Takıma yeni transferlerimiz oldu, Niğde Belediye Spor'un geleceği için halkımızın ve taraftarların desteğine ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
Niğde Belediye Spor Teknik Direktör'ü Cengiz Seçsev; "Profesyonel ligden sonra amatör bir takımda antrenörlük yapmak gerçekten zor bir görev. Bu göreve geldiğimde görüştüğüm idareci arkadaşlarımızın profesyonelliğe hazırlık amacı ve onların kafalarında profesyonelliği yaşamalarını gördükten sonra bu kararı verdim. Takımı da incelediğimde sahada bu işi başarabilecek profesyonelliği hedefleyen bir takım gördüm ve düşüncelerimi o doğrultuda değerlendirdim. Tabi ki zorlukları var, amatörle profesyonel arasında gerçekten büyük farklar varmış. Bunları da yavaş yavaş gördükçe biz onları profesyonellik adına yönlendirerek artılar yapmaya başladık. Şu anda da gözetimimiz altında Niğde Belediye Spor'un durumu iyiye gidiyor. Profesyonellik adına adımlar atacaklarını ben onlarda hissetmiştim ve oyuncular da bana bu sözü verdiler. Bu çalışma ve gayretlerinin ilerisi için devam etmesi adına güzel şeyler yapıyorlar, biz yönlendiriyoruz onlar yapıyorlar, eksiklikleri kısa sürede gidermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Profesyonellik adına eksikliklerimiz tabi ki olabilir. Önemli olan bu adımları atabilmek, şu anda Niğde Belediye Spor ve Niğde bu adımları atıyor. İnşallah gönüllerdeki profesyonellik de gerçekleşir" dedi.
Niğde Belediye Spor'un gayretine ve taraftarın ilgisine değinen Seçsev; "Geldiğimden beri saha içinde ve saha dışında güzel gelişmeler oldu. Saha içerisinde futbolcularımız artık profesyonelce çalışmayı öğrendiler, profesyonelliğin saha içerisinde ne olduğunu ve ne getirdiğini gördüler. Yaptıkları işin kolay olmadığını ama azmetmeleri gerektiğini, zor bir süreçten geçtiklerini fark ettiler. Futbolcularımız artık bazı motivasyonlarda çok uğraşmadan kendi kendilerine bu işi başarmayı öğrenme yolunda devam ediyorlar. Yeterli mi, tabi ki yeterli değil. Profesyonellik adına da adımlar atılıyor. Ben görevi devraldığımdan beri 3 tane beraberlik aldık. Bu maçlarda topun oyunda kalma süresi çok az olduğu için rakiplerimizle aramızdaki bu beraberlikler bu nedenle sağlandı. Ama topun oyunda kalma süresi ne kadar uzun olursa Niğde Belediye Spor'un sahada kazanmak adına şansı çok daha fazla olur. İlk zamanlarda kapalı tribünümüz biraz doluyordu. Ama şimdi takımımız hedefe iyice yaklaştığı ve taraftarını da şampiyonluğa inandırdıkları için sahada ki oyun kazanma azmi, diğer yandan da idare heyetinin istekli olması, taraftarı sahaya daha çok çekti. Niğde Belediye Spor bu gün beş bin seyirciyle oynayabiliyor. Beş bin seyirci ile maç oynamak BAL liginde büyük bir olay. Son maçımızdan sonra Niğde Belediye Spor için şehir içinde de hareketlilik gördüm. Niğde halkı da Niğde Belediye Spor'a inanıyor artık. Bence bu takıma güvensinler, profesyonellik kolay bir iş değil, profesyonel olabilmek için de bazı şeyleri bırakarak sahada Niğde Belediye Sporu desteklemek gerekiyor. Futbolcuyu eleştirmek değil futbolcunun yanında olmak gerekiyor. Bizim taraftarımız bunları da aşarsa, sadece destek için sahaya gelirse takımımızın moral ve motivasyonu çok daha iyi olacaktır" şeklinde konuştu.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın Niğde Belediye Spor'a sağladığı desteğin önemli olduğuna değinen Teknik Direktör Cengiz Seçsev; "Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan ile göreve geleceğim zaman da konuşmuştuk. Başkanımız bu işe çok hevesle baktığı için ben bu görevi kabul ettim. Kendisi bu takıma ve profesyonel lige ilerlemek için çok büyük hizmetler veriyor. Belediye Başkanımız Niğde Belediye Spor'u her konuda çok destekliyor ve çok mesai harcıyor. Yönetimde çok istek ve arzuyu gördüğüm için ben bu görevi kabullendim. Sayın başkanımızın desteği sonuna kadar devam edeceğine inanıyorum" dedi.
Hedefe emin adımlarla ilerlediklerini belirten Teknik Direktör Seçsev; "Şampiyonluk dediğimiz zaman bu bir stres oluşturuyor. Bizler gerek takımımızı gerek kendimizi her seferinde önümüzdeki her maçı kazanma adına yola çıkıyoruz, bu düşünce ile de stres oluşturmadan oyuncularımızı hem psikolojik olarak hem de fiziki olarak düzenli olarak çalıştırıyor ve maçlarımıza o şekilde çıkıyoruz. Görüldüğü üzere maçlarımızda da galibiyet kaydederek emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefimize kazana kazana gitmek istiyoruz. Bu kazanmanın sonucunda da bütün maçlarımızı galibiyetle geçtiğimizi düşünürsek sonuç taraftarımızın isteği ve Niğde Belediye Spor'un istediği gibi olacaktır" şeklinde konuştu.
(YE-AÖ-Y)

19.02.2013 15:00:52 TSI

Editör: Wan Haber