Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan AK Parti Niğde Merkez İlçe Danışma Meclis Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Niğde Merkez İlçe Danışma Meclis Toplantısına Katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bundan 4 yıl önce bize Belediye Başkanlığı görevini verdiniz. Biz de dört yıl boyunca Niğde de yaşayan insanlara hizmet etmek için gayret ve çaba gösterdik. Niğde Belediyesi bundan dört yıl önce akaryakıtı olmayan bir belediye idi bu gün bakıldığı zaman akaryakıtı, parası, hizmet üretebilen ve projeler oluşturabilen bir belediye. Bu projeleri her alanda her yerde görmemiz mümkün. Bunları görmemek için gözlerimizi kapatıp çevremize bakmamız gerekir. Biz adaylık sürecimizde söylediğimiz sözlerin arkasındayız. Seçim beyannamemizde dile getirdiğimiz hususların yüzde doksanını yapmış olduğumuzu söyleyebiliriz. Belediye Başkanı olduğumda belediye beyaz masasına ve bilgi işlemine gelen şikâyetlere baktığımız zaman vatandaşımızın talebi içme suyu, kanalizasyon sorununun giderilmesiydi. Biz göreve geldiğimiz günden bu güne kadar ana hartellerimiz başta olmak üzere 50 km'nin üzerinde asbestli içme suyu borularını değiştirdik. Göreve geldiğimiz de zaruri ihtiyaç olan içme suları mahallelerimizin birçoğunda akmazdı bu sorunları Niğde Belediyesi olarak çözdük ve içme su hatlarımızı değiştirerek sağlık standartlarına uygun hale getirdik. Kanalizasyon hatlarımızın büyük bölümünü değiştirdik ve alt yapıyı Niğde de sağlam hale getirdik. Belediye Başkanı olduğumda Niğde'nin 7 tane ayrı noktada kanalizasyon hatları tarlalara, bahçelere, bodrum katlarına akıyordu. Bunların hepsinin çözümü için hem zamana hem de ciddi bir kaynağa ihtiyacımız vardı ama çok şükür biz bunları çözdük. Niğde'nin yarısını kaldırım ve asfaltlama noktasında son iki yılda yeniledik. 2013 yılında da kalan diğer yarısını da tamamlayarak pırıl pırıl bir şehir meydana getirmiş olacağız. 1 yılda 150 bin ton civarında asfalt üretip yolları yenileyerek Niğde 2012 yılını tarihi bir yıl olarak yaşamıştır. Bu gün Niğde'mizi gezdiğimiz caddelerinde, kaldırımlarında dolaştığımız zaman büyük bir şehirde dolaşıyormuşuz gibi geliyor" dedi.
Şehir girişlerinin düzenlenmesine önem verdiklerini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Adana caddesi ve Eski Kayseri yolu olarak bilinen Niğde'mizin girişlerinden olan yollar yıllardır yamalı olarak duruyordu hiç kimse de yapmaya cesaret edemedi. Bunları AK Partili Belediye olarak biz yaptık alt yapısını yapıp asfaltını atarak bu şehir girişlerini kullanışlı modern bir hale biz getirdik. Çalışmalarımıza hız kesmeden 2013 yılında da devam edeceğiz. Göreve gelmeden önce Seçim beyannamemizde şunu söyledik. 'Başka illerde ne varsa Niğde'de de onlar olacak' dedik. Niğde'nin ilk kapalı pazarını bizim dönemimizde yaptık ve insanımızın hizmetine sunduk. Niğde Belediyesi olarak bizim dönemimiz de yine ayrı ayrı mahallelerimize sosyal tesisler yaptık. AK Partili Belediye döneminde AK Belediyecilik uygulamasını hem belediyemiz içerisinde hem de sahada gece gündüz demeden ekibimizle beraber çalışmalarımızla ortaya koyduk ve çalışmalarımıza da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Niğde'ye çok sayıda tesis kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Katı atık tesisi yaptık ve bitirdik. Buranın yapımına 8 trilyon harcadık. Bu katı atık tesisinin açılışını Perşembe günü saat 13:00 de uydudan Sayın Başbakanımıza bağlanarak katı atık tesisimizin açılışını hep birlikte yapacağız. Niğde Katı atık bertaraf tesisimizin açılışını Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla hizmete sunulacak. Bu tesisimizin Niğde'mize halkımızı hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yapılan çalışmalarımız saymakla bitmez. Niğde'ye modern bir itfaiye binası kazandırdık. 5 yıldızlı bir Hayvan pazarı kazandırdık. Bundan 30 yıl öncesine kadar Niğde hayvan pazarı, bölgesinin en iyi pazarıydı. Fakat Niğde de hayvan pazarı olmadığından dolayı bu önemini kaybetti. Biz bu önemi geri kazanması için Niğde iline 5 yıldızlı bir hayvan pazarı kazandırdık. Kazanılan bu çalışmalar bu zaferler de AK Belediyeciliğin ve halkın zaferidir. Biz sizlerin eseri olarak buradayız, Niğde Belediyesi'nde sizlerin eseri olarak sizleri temsil ediyoruz. Aday olduğumuz dönemde bize vatandaşlar 'Başkanım sizden hiç bir şey istemiyoruz melek girmezi merkezden kaldır' tek isteğimiz budur diyorlardı. Göreve geldiğimizin 2. yılı melek girmez denilen yeri oradan Hıdırlık mevkiine taşıdık. Bizden önceki dönemin 8 yılında Niğde'nin oturum alanının üç de ikisi kadar arsa kaynak elde etmek için satılmış. Bizden önceki satılan bu arsaların karşılığında şu anda bakıldığı zaman yapılan ciddi bir hizmet görülmemektedir. Fakat satılan arsaya baktığımız zaman 110 milyon metre kare Niğde Belediyesi arsa satmış. Satabilir buna karşı değiliz ama parası ile ne yaptık. Bunun hesabını sorduk mu bu güne kadar hiç. Niğde Belediye Başkanı olduğumuz günden bu güne kadar 100 bin metre kare arsa sattık. Bizden önce satılan arsaların yüzde 1'i kadar. Biz bu hizmetleri yaparken arsa satmadan Niğde'nin öz varlıklarını yok etmeden bu hizmetleri yaptık" şeklinde konuştu.
(YE-AÖ-Y)

14.01.2013 14:36:08 TSI

Editör: Wan Haber