Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, çalışma alanlarının daha iyi ve geniş olabilmesi için Niğde'nin en büyük eksikliklerinden birisi olan Adliye binası ile ilgili şu anda gerekli tadilatların yapıldığını, yeni Adliye Binası yapımı içinde yapılan çalışmaların sona gelindiğini söyledi.
Akçıl, Niğde Belediyesine ait eski Terminal olarak bilinen ve Köy Garajının bulunduğu alana yapılması planlanan Adliye binası ile ilgili olarak arsayı Mili Emlak Müdürlüğüne devrinin yapıldığını, Milli Emlak Müdürlüğünün ise Maliye Bakanlığına Adliye Binası yapımı için tahsis edilmesi amacıyla gönderdiğini, önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığın tahsisinin yapılacağını belirtti.
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl; "01 Ocak 2012 ve 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle Niğde Adliyesine 9 Bin 165 soruşturma evrakı geldiğini, 2011 yılı ve öncesinde devir edilen dosya sayıları ile birlikte toplam 13 Bin 326 dosya sayısı bulunduğunu, bu dosyalardan 9 Bin 145 dosya üzerinde soruşturma açıldığını, 4 Bin 181 dosya üzerinde ise 2013 yılı içerisinde soruşturmalarının devam ettiğini söyledi.
Geçtiğimiz yıl itibariyle soruşturma dosyalarında artışın söz konusu olduğunu ifade eden Akçıl; " 2011 Yılında Adliyemize gelen toplam dosya sayısına baktığımız zaman bu yıl 648 adet dosya sayısında artış gözlenmiştir. Bu yılki dosyalardan yapılan inceleme ve tahkikat neticesinde 5 Bin 154 dosya üzerinde takipsizlik kararı verilmiştir. Bin 222 Dava Asliye Hukuk Mahkemesinde Bin 624 dosya üzerinde Sulh Ceza Mahkemesinde ve 201 dosya üzerinde de Ağır Ceza Mahkemesinde hazırlanan iddianameler ile dava açılmıştır" dedi.
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Adliyesinde 2012 yılı ve 2013 yılının ilk ayı itibariyle Cumhuriyet Başsavcısı dahil 12 Savcı ve Ağır Ceza Hakimi dahil 12 Hakim kadrosu ile Niğdelilere hizmet vermeye çalıştıklarını altını çizdi.
Cumhuriyet Başsavcısı Akçıl, Niğde E Tipi Kapalı Cezaevinde 519 Tutuklu ve Hükümlünün kaldığını Açık ceza evinde ise 603 Hükümlünün kaldığını belirterek Kapalı Cezaevindeki hükümlülerin infaz Yasasında yapılan değişiklik nedeniyle çoğunun Açık Cezaevine aktarıldığını, şu anda Açık Cezaevindeki hükümlü sayısının bu nedenle yüksek olduğunu söyledi.
(YE-AÖ-Y)

10.01.2013 09:54:09 TSI

Editör: Wan Haber