Cumhurbaşkanı Gül'ün Denetimli Serbestlik Yasası'nı onaylamasının ardından, dün Niğde Açık Cezaevi'nden 140 mahkum tahliye edildi.
6411 sayılı yasanın, hükümlülerin denetimli serbestliği için aranan "açık ceza infaz kurumunda cezasının son 6 ayını kesintisiz olarak geçirme" şartını askıya almasıyla Türkiye genelinde 15 bin hükümlü ve ağır hasta olan yaklaşık 400 mahkumu ilgilendiren tahliye işlemleri başladı. Niğde Kapalı Cezaevi'nde henüz tahliye olmazken, dün Niğde Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan 140 mahkumun tahliye edildiği, bugün de 60 mahkumun tahliye edileceği öğrenildi.
Haberi televizyonlardan izleyen aileler, Kayseri, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Mersin illerinden tahliye olan yakınlarını almaya geldi. Aileler soğuk havaya rağmen cezaevi önünde yakınlarının tahliyesini beklerken, valizini alıp çıkan mahkumlar, özgürlüklerinin ilk dakikalarını bekleyen aileleri, tahliye olan arkadaşları ve diğer mahkum yakınları ile paylaştı.
Bazı mahkumlar, ailelerine tahliye olduklarını söylemediklerini, sürpriz yapacaklarını belirterek, "Buruk bir sevinç yaşıyoruz" dedi.
(YE-GS-Y)

01.02.2013 12:25:59 TSI

Editör: Wan Haber