Aliağa Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde bu kez Neyzen'i tiyatroseverlerle buluşturdu.
Yılın ilk kültür sanat etkinliğinde Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen oyunda, Neyzen Tevfik'in çocukluğundan yaşamının sonuna kadar olan süreç ele alındı. Ney'e olan tutkusundan diline hakim olamadığı için başından geçen olaylara, hayata bakışı ve yaşadığı sıkıntıların işlendiği tek perdelik oyun yaklaşık 90 dakika sürdü. Yönetmenliğini Mehmet Esatoğlu'nun üstlendiği oyunda Neyzen Tevfik rolünü Uğur Taşkın oynadı. Oyun sonrası başta Neyzen Tevfik rolünü oynayan Uğur Taşkın olmak üzere rol alan tüm oyuncuların performansını izleyenler ayakta alkışladı.

"2013 YILINA GÜZEL BİR OYUNLA BAŞLADIK"
Oyun sonrası oyuncuları tebrik eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren, "2013 yılının kültür sanat etkinliğine güzel bir oyunla başladık. Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem'e ve tüm oyunculara bu keyifli oyun için izleyenler adına teşekkür ediyorum. Kar kış demeden yollara düştüler, bu güzel oyunu bizim için oynadılar" dedi ve teşekkür çiçeğini Neyzen Tevfik rolünü oynayan Uğur Taşkın'a verdi.
Kendilerini kente davet ettikleri için Aliağa Belediyesi'ne teşekkür eden Uğur Taşkın da, "Aslında Aliağa yabancı olmadığımız bir kent. Birçok kez burada farklı oyunlarla beraber olduk. Çok kaliteli bir izleyici profili mevcut. Bizleri sizlerle buluşturan Aliağa Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Oyunumuzu Neyzen Tevfik'in daha iyi tanınması, onun Atatürk sevgisi bilinmesi için oynamaya başladık. Çünkü son zamanlarda neredeyse Atatürk'ü ağzımıza almaya korkar olduk. Ama Samsun Sanat Tiyatrosu ve bizler Atatürk'ü her zaman gururla anacağız, sahip çıkacağız" diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN DE OYNADILAR
Samsun Sanat Tiyatrosu ekibi gündüz seansında ise iki kez sahne aldı. Oyuncular, çocukların çevre bilincinin gelişmesine yöneli "Ben Çöp Değilim" isimli oyunla öğrencilerin karşına çıktı. Öğretmenleri eşliğinde oyunu izlemeye gelen öğrenciler, eğlenceli oyunu keyifle izledi.
(HE-ERG-Y)

10.01.2013 13:19:47 TSI

Editör: Wan Haber