Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’e tutuklu bulunduğu Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde Newroz kutlaması yaptığı için soruşturma açıldı.

Bir aydır tutuklu olan Şimşek’in, disiplin soruşturması kapsamında ifadesi alındı.

Avukatı Engin Gökoğlu, bianet’e yaptığı açıklamada, Şimşek’in 21 Mart’ta hücresinde slogan atarak Newroz kutlaması yaptığını, bunun üzerine gardiyanların içeri girerek “arama yaptığını” anlattı:

“Şimşek, arama için hücresine girilince ‘Keyfi uygulamalara son’ diye slogan attı. Bu, bir hafta içinde hücresine yapılan ikinci baskındı.”

“Aramalar sonucunda disiplin soruşturmasına konu olabilecek hiçbir şey bulamayınca hakkında ‘gereksiz slogan atmaktan’ soruşturma açıldı.”

Şimşek, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’un 42/1/e maddesi uyarınca “Gereksiz olarak marş söylemek veya slogan atmak” maddesinden ceza alırsa bir ay boyunca hapishane dışıyla iletişim kurması yasaklanacak.

Şimşek, hapishaneden gönderdiği mektubunda, “Bize ceza içinde ceza vermek istiyorlar” diye yazdı.

28 sendikacı hapiste

19 Şubat’ta gözaltına alınan Şimşek, KESK üyesi üç sendikacıyla birlikte 23 Şubat’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) soruşturması kapsamında tutuklandı. Örgütlenme sekreteri Şimşek, “örgüt üyesi olmakla” suçlanıyor.

KESK üyelerine yönelik operasyonda, Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin tutuklama talebiyle 30 kişiyi mahkemeye sevk etmişti.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli nöbetçi hakim Abdullah Bahçeci, Şimşek ile birlikte Acun Karadağ, Arzu Koluaçık ve Salih Baydemir’in tutuklanmasına karar verdi.

Diğer illerde yapılan operasyonlarla toplam 28 KESK üyesi tutuklanmıştı. BİANET

Editör: Wan Haber