Nevşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından Nevşehir'de yaşayan 16 Afgan öğrenci ve bir İranlı öğrenciye Türkçe eğitimi veriliyor.
Nevşehir Halk Eğitim Merkezi tarafından yabancı uyruklu öğrencilere verilen Türkçe derslerine Afganlar daha çok ilgi gösteriyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa verilen Türkçe derslerine 17 yabancı uyruklu öğrenci katılıyor.
Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilerin 16'sının Afgan, birinin ise İran vatandaşı oluğunu belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Doğan önümüzdeki günler de yabancı uyruklu öğrencilere bilgisayar ve sportif kurslar açacaklarını ifade etti.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Doğan, açıklamasında, "Şuanda kurumumuz bünyesinde kendi vatandaşlarımız için okuma yazma kurslarımız devam ediyor. Ama şu an açmış olduğumuz kurs diğer kurslarımızda farklı. Burada öğrenme ihtiyacı olan arkadaşlar İran'dan ve Afganistan'dan Türkiye gelmişler. Şuanda Nevşehir merkez yetiştirme yurdunda kalan öğrencilerin Türkçeyi öğrenmek amacıyla açmış olduğumuz kursumuz. Yine aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz iş birliği içinde bu öğrencilerimize Türkçe okuma yazma ve akabinde bilgisayar kursumuz başladı. Bu arkadaşlarımızın Türkiye'ye uyum anlamında ve boş zamanlarını en güzel şekilde geçirmeleri anlamında önümüzdeki günlerde sosyal ve sportif kurslar da açmayı planlıyoruz''dedi
Nevşehir'de yaşayan Afgan öğrenciler ise, Türkiye'yi çok sevdiklerini ve Türkçe öğrendikleri için çok mutlu olduklarını söyledi.
(COŞ-AÖ-Y)

29.01.2013 13:57:08 TSI

Editör: Wan Haber