Avanos Anadolu Gençlik Dergi Temsilcisi Abdurrahim Doğru, ''Nevşehir O'nu Okuyor'' yarışmasında okutulan ''Efendimiz'' adlı kitapta bariz hatalar yapıldığını ve kitabın toplatılması gerektiğini savundu.
Doğru yaptığı yazılı açıklamada, Reşit Haylamaz'a ait''Efendimiz'' adlı kitap ile ilgili soru işaretlerinin belirsizliğini koruduğunu Nevşehir halkı bu soruların cevabını beklediğini belirtti. Etkinlikle ilgili daha önce yapmış oldukları uyarılar da haklı olduklarının gün geçtikçe delilleri ile ortaya çıktığını kaydeden Doğru, ''Özellikle konu Peygamber efendimizin hayatı olduğu için çok mühim olduğu apaçık ortadadır. Öncelikle konunun hassasiyetini de göz önünde bulundurularak tereyağından kıl çeker gibi davranmaya çalıştıksa da maalesef ilgililer tarafından kulak ardı edildi. Gelinen nokta bunu gösteriyor'' dedi.
İl Müftülüğünün desteklediği bu etkinlikte ki Efendimiz adlı kitabın 252. sayfasında bariz bir yanlışlığın ortaya çıkmasına rağmen ve bunu ilgililere iletmelerine rağmen gereken adımın atılmadığını iddia eden Doğru açıklamasına şöyle devam etti:
''Edindiğimiz bilgilere göre il müftülüğü konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı ilgili birimine sormuş diyanetten bu kitap hakkında olumsuz bir yazı gelmesine rağmen müftülük hala desteğini çekmemiş ve kitabın değiştirilmesi hususunda kamuoyuna yansıtılmış bir bilgide henüz tarafımıza iletilmemiştir. Şimdi basın aracılığı ile Nevşehir halkı başta olmak üzere durumdan haberdar olan herkes adına bu soruların cevabını almak istiyoruz.1-İl müftülüğü ve milli eğitim müdürlüğü bu kadar önemli bir konuya destek verirken kitabı bizatihi okuyup incelediler mi. İl müftülüğüne diyanetten kitap için olumsuz cevap gelmesine rağmen neden kamuoyuna açıklamaktan çekiniyor, yoksa bilmediğimiz başka yönleri mi var. Daha ilk günde dernek yöneticisi ile yaptığımız görüşmede kitabın yanlışlığını iletmemize rağmen neden bu kitapta ısrarcı oldular, başka bir kaynaktan peygamberimizin hayatını anlatan bir eserle değiştirmekten ısrarla kaçındılar. Kitabı genel olarak incelediğimizde kitapta kaynak eser verilmemesinin sebebi nedir. Neden kitapta dipnot diye bir uygulama yoktur. Böyle bir kitabı okumak ne kadar doğru bir davranıştır. Peygamberimizin hayatını anlatan eseri, roman formatında yazılsa dahi en az kaynak verildikten sonra kendi yorumunu katması doğru olmaz mıydı. Bir arkadaşımız adı geçen yazarla görüşünce şikayet edilen sayfayı henüz incelemedim demesi insanı ürkütmüyor mu. Sormazlar mı siz nasıl bu kitabın yazarısınız da bahsi geçen yeri, şikayetleri ciddiye alıp ta incelememişsiniz. Bu işi organize edenlere sormak istiyoruz, maksadınız Peygamber efendimizin hayatını okutmak ise, neden kabul görmüş sağlam kaynakları tavsiye etmediniz de illa bu tartışmalı ve hatalı bir kitap üzerinde o kadar ısrarcı oluyorsunuz. Kitapta ki yanlış ortada dururken neden düzeltme yönüne gitme hususunda bir adım atmıyorsunuz da, konuyu devamlı örtbas etmeye çalışıyorsunuz.''
(MÖZ-AÖ-Y)

15.02.2013 15:16:20 TSI

Editör: Wan Haber