Nevşehir'de belediye tarafından 200 berber ve kuaföre tek kullanımlık havlu ve kesim peçetesi dağıtıldı.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen dağıtım törenine Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan ile il merkezindeki berber ve kuaförler katıldı.
Burada konuşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cengiz Taşhan, Nevşehir'deki berber ve kuaförlerin daha hijyenik şartlarda hizmet sunabilmeleri için tek kullanımlık kesim peçeteleri ve havlu dağıtılması için bir proje geliştirdiklerini ve bu kapsamda Nevşehir Belediyesi tarafından tüm esnaflara tek kullanımlık peçete ve havluların satın alındığını ifade etti. Bu uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan Taşhan daha önce tüm esnaflara yine Nevşehir Belediyesi'nin desteği ile önlük ve siterize cihazları dağıtıldığını söyledi. Önümüzdeki aylarda tüm berberlerde tek kullanımlık ustura kullanılması için de bir çalışma yapmayı planladıklarını ifade eden Taşhan, "Halkımızın berber ve kuaförlere gönül rahatlığı ile gitmeleri için Nevşehir Belediyesi ile odamız yoğun çaba gösteriyor. Belediyemizin desteği ile şehrimizde vatandaşlarımızın daha sağlıklı ortamlarda saç ve skal traşını gerçekleştirmeleri amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Bunun devamı gelecek" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz ise, belediye olarak sivil toplum örgütleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini kaydederek Beberler ve Kuaförler Odası ile gerçekleştirdikleri ortak projelerin bundan sonra da süreceğini kaydetti. Toplum ve insan sağlığının korunması için berber ve kuaförlere belediye olarak tek kullanımlık kesim peçeteleri ve havlular aldıklarını söyleyen Şımarmaz, bu malzemelerin kullanımı konusunda esnaflardan duyarlı olmalarını istedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü de, "Nevşehir esnaf ve sanatkarı ile Türkiye'ye örnek olabilecek bir şehir. Vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için esnaf ve sanatkarlarımız sürekli olarak yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Bunun yanı sıra Nevşehir Belediyesi'nin esnaf odalarımıza ciddi bir katkısı var. Bu konuda belediye başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından berber ve kuaförlere tek kullanımlık kesim peçeteleri ve havluları belediye başkan yardımcısı Şımarmaz, birlik başkanı Ördü ve oda başkanı Taşhan tarafından dağıtıldı.
(MÖZ-ZB)

27.12.2012 12:58:09 TSI

Editör: Wan Haber