Nevşehir Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından "Ailede Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu konferans düzenlendi.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirterek ancak mutlu, huzurlu ve sağlam ailelere sahip olan toplumların başarıyı ve huzuru yakalayabileceklerini kaydetti.
Öztürk'ün ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Halk Sağlı Uzmanı Dr. Semin Güler, ailelerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüşlerini katılımcılarla payleştı. Güler:"Evlilikte karşılıklı fedakarlıklar olmalı, yeri geldiği zaman kadın fedakar davranmalıdır. Kadın ve erkek fıtrat gereği birbirinden farklıdır. Aile içerisinde karşılıklı sevgi ve saygı olmalı. Eşler her ne olursa olsun birbirine karşı dürüst olmalıdır. Eşler arasında iletişim çok önemlidir. Evlilik huzur, yardımlaşma ve dayanışmadır, sorumluluğun azalmasıdır. Bereket ve tasarruftur. Yıllarca yapılan araştırmalar bize, evli tek maaşla geçinen bir ailenin 10 yıl sonra ev ve araba sahibi olduğunu, ancak bekar yaşayan bir kişinin bu sürede bunu başaramadığını gösteriyor. Bu olayı sosyologlar bir türlü açıklayamazken dinimiz çok güzel açıklıyor. Çünkü evlilik bereket ve tasarruftur. Evlilikle sevmek ve sevilmek gibi beklentiler vardır. Kadın ve erkek farklıdır. Farklılıklarımızla birbirimizi tamamlıyoruz" dedi.
Güler'in ardından Avukat Hatice Cansu Hevesli, katılımcılara aile içi yaşanan sorunlar ile ilgili hukuki bilgiler verdi.
(MÖZ-AÖ-Y)

18.12.2012 15:20:06 TSI

Editör: Wan Haber