Nevşehir'de 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi sonucunda 58 bin öğrenci karnelerini aldı ve yarı yıl tatiline girdi.
Nevşehir'de 20 Temmuz İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Vali Vekili Vural Demirtaş, Vali Yardımcısı Süha Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve öğrenci veliler katıldı.
20 temmuz İlköğretim Okulunda düzenlenen törende bu sene ilk kez karne heyecanı yaşayacak olan 1.'ci sınıf öğrencilerine karnelerini Vali Vekili Demirtaş, Vali Yardımcısı Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat verdi.
Karne dağıtım törenin de konuşan Vali Vekili Vural Demirtaş, öğrencilik yıllarının çok önemli olduğunu bu dönemlerin kıymetini bilmeleri gerektiğini söyledi.
Karne alan öğrencileri tebrik eden ve hayata iyi hazırlanmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Demirtaş, ''Şimdi bu ders kitapları bitti onları bir kenara attınız. Şimdi karşınız çıkacak hayat kitapları. Tabi üniversiteyi kazanırsanız karşınıza üniversite kitapları çıkacak daha hacimli daha zor. Mesele, Memlekete, Nevşehir'e, ailenize, ülkenize faydalı olmaktır. Mesele bu kadar basit. Ama çocuklar kitap okuyun, her fırsatta kitap okuyun kendinizi kitaplarla geleceğe hazırlayın. Sizi yetiştiren, öğretmenlerinize, ailelerinize çok teşekkür ediyorum. Ufkunuz bol, şansınızın gür olmasını temenni ediyorum ve hepinizi tebrik ediyorum'' diye konuştu.
(COŞ-ZB-Y)

25.01.2013 13:07:03 TSI

Editör: Wan Haber