Nevşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi ile vatandaşlar, her türlü istek ve şikayetler ile önerilerini aktarabilme imkanına sahip oluyor.
Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda 5 kişilik profesyonel bir ekip ile 08.00-24.00 saatleri arasında aralıksız hizmet veren 153 Çağrı Merkezi'ni arayan vatandaşların öncelikli olarak yaşadıkları sorunlar, olumsuzluklar ile belediyenin hizmet birimlerine yönelik istek ve şikayetleri ve önerileri bilgisayar ortamında kayıt altına alınıyor.
153 Çağrı merkezine vatandaşlar tarafından iletilen istekler ve şikayetler, oluşturulan ağ sayesinde anında ilgili birim yetkilisine ulaştırılıyor. Vatandaşlardan gelen şikayet ve isteğin çözümü sağladıktan sonra, 153 Çağrı Merkezi çalışanlarınca kişiler aranmak suretiyle bilgi aktarımında bulunuluyor.
Geçen yıl içerisinde 9 bin 258 i telefon ve internet ortamında ulaştırılan 452 başvuru ile 9 bin 710 işlemin gerçekleştiği 153 Çağrı Merkezi, vatandaşların istekte bulunması halinde içme suyu başta olmak üzere emlak vergisi, ilan reklam vergisi ve çevre temizlik vergisi gibi vergi borçları, sicil numaraları ile Nevşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültürel ve sanatsal etkinlikler konusunda da bilgiler aktarıyor. Ayrıca vatandaşlar, 153 Çağrı Merkezi vasıtasıyla Nevşehir Belediyesi'nin dışında kalan diğer kurumlar ile de ilgili olarak istek ve şikayetleri iletilebiliyor.
(MÖ-ZB-Y)

18.01.2013 10:11:09 TSI

Editör: Wan Haber