Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, engellilerin sorunlarının çözümü için son yıllarda ciddi çalışmalar yapıldığını söyledi.
Vali Abdurrahman Savaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Nevşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüseyin Şener başkanlığındaki, kuruma bağlı özel ve resmi rehabilitasyon merkezlerindeki engelliler ile Nevşehir'de faaliyet gösteren çeşitli engellilere yönelik faaliyet gösteren derneklerin yöneticilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti. Burada dernek yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Vali Savaş, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihinin, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gün olduğunu söyledi. Engellilerin ülkemizde yalnızca kendileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiklerini vurgulayan Vali Abdurrahman Savaş, insanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın mensupları olarak toplumun bu kadar büyük bir bölümünü yakından ilgilendiren bu anlamlı günde engelli vatandaşlara yönelik duyarlılığın hat safhada olduğunu kaydetti. Savaş: "Kendi kültürel ve değer yargılarımızın tavsiye ettiği kardeşlik ve dayanışma duyguları da bunu öngörmektedir. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi vererek ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarını sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak görmekteyiz. Hiçbir engelli vatandaşımıza ayrımcılık yapılmasına müsaade edilmeyeceği de engellilere yönelik bakış açımızı ortaya koymaktadır. Engelli olmak sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta engellilerimizi ve ailelerini kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek, tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık görevimizin yanı sıra çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Toplumumuzun özel, değerli ve etkin üyeleri olan engelli vatandaşlarımızın her geçen gün daha engelsiz ve hoşgörülü bir toplumda yaşamaları, sağlıklı ve mutlu günler geçirmeleri dileklerimle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyorum" dedi.
Dernek yöneticileri ise Vali Abdurrahman Savaş'a engellilerin sorunları ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederek beraberinde getirdikleri çeşitli hediyeleri sundular.
(MÖZ-AÖ-Y)

03.12.2012 14:38:01 TSI

Editör: Wan Haber