Suriye'de yaşanan insanlık dramına karşı sessiz kalmayan Nevşehir, bir büyük yardım seferberliğine daha hazırlanıyor.
Nevşehir'de 19 sivil toplum örgütünün oluşturduğu platformun başlattığı yardım kampanyasının başlatılması nedeniyle Gül Bahçe önünde bir tören düzenlendi.
Törenin açılışında konuşan platform dönem sözcüsü Mustafa Özdemir, Suriye'de devam eden savaş mağdurlarının yaralarına merhem olabilmek amacıyla başlattıkları bu kampanyanın hayırlı sonuçlara vesile olacağına inandığını söyledi. Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş önderliğinde başlatılan bu kampanya ile devlet-millet kaynaşmasının yine güzel bir örneğinin verileceğine olan inancını yineleyen Özdemir daha sonra 'Kapadokya'dan Halep'e adı altında başlatılan kampanyaya ilişkin çeşitli bilgiler aktardı.
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'de , Türk insanının tarihte yardıma muhtaç insanlara dini,milliyeti,dili inancı ve rengine bakmaksızın yardımlar yaptığına dikkat çekti.Kendi insanını ekmek kuyruğunda bile öldürmekten çekinmeyen zalimlerin ülke yönetimlerini bırakmalarının gerektiğini vurgulayan Ünver, kampanya ile Nevşehir'in yine şanına uygun bir alicenaplığa imza atacağına inandığını ifade etti.
Daha sonra Suriye'de zulme uğramış ve Esed askerleri tarafından evinin damından aşağı atılmak suretiyle sakat kalan Muhammed Ebu Suphi, konuşamamasına karşın yapılan yardıma ilişkin teşekkürlerini bir yazı ile iletti. Yürümekte bile zorlandığı gözlenen ve konuşma yeteneğini de kaybeden Suriyeli mülteci Suphi'nin el yazısında yardım sağlayan tüm halkına duacı olduklarını yazdığı belirtildi.
Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç' da, Nevşehir Üniversitesi olarak kampanyaya tüm öğretim kadrosu ile birlikte sonuna kadar destek olacaklarını belirterek, aynı dini ve aynı kültürü paylaşan insanların yardımına koşmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan'da Suriye'de günümüzde bir büyük vahşet ve katliamın yaşandığını belirterek, geçmişte Irak, Bosna-Hersek ve Gazze gibi dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayanların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, bugün de Suriye halkı için Nevşehirlilerin bir büyük yardımlaşma için bir araya geldiklerini belirtti.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk 'de, Suriye'de insanların zulme uğrarken kendilerinin rahat yaşayamayacaklarını belirtti. Göktürk,bu zalimliğe seyirci kalmayarak üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirmeye kararlı olduklarını sözlerine ekledi.
Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'da, Türk insanının bile yardımı her zaman gönülden yaptığını belirtti.Vali Savaş,kampanyanın başarılı şekilde gerçekleşmesi için herkesin üzerine düşeni yerine getirileceğine inandığını vurguladı.
Yardım kampanyasının başlatılması nedeniyle düzenlenen törende daha sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk,kampanyanın hayırlı olması temennisi ile dua yaptı.
Törende daha sonra Suriye'de, zulme uğramış Suriyelileri anlatan fotoğraf sergisi açıldı. Daha sonra da kampanya kapsamında Gül Bahçe'de bir kermes düzenlendi.
1 hafta süre ile açık kalacak kermesten elde edilecek gelirler , Suriyelilerin yaralarının sarılması için kullanılacak.
(MÖZ-AÖ-Y)

14.01.2013 16:25:27 TSI

Editör: Wan Haber