Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, iç savaş nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Suriye halkına acil yardım için Nevşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.
Nevşehir'de, iç savaş halindeki Suriye halkının soğuk kış günlerinin yaşandığı bu günlerde yaşadıkları sorunlara bir nebze de olsa çözüm oluşturabilme adına bazı sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan gönüllü kuruluşlarca oluşturulan Suriye Yardım komisyonu üyeleri, Belediye Başkanı Hasan Ünver'i ziyaret ettiler.
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ünver, Türk Milleti olarak tarihin hangi döneminde olursa olsun zulme ve vahşete uğramış her insanın yanı başında destek olduklarını belirtti. Bugünlerde Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye halkının büyük bir zulüm ile karşı karşıya bulunduğunu hatırlatan Ünver, bu yönde dili, dini ,ırkı ve milliyeti ne olursa olsun zulme ve vahşete uğramış her insana destek olmayı sürdüreceklerini belirterek,bu konuda Nevşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi. Ünver, bu yönde sosyal duyarlılığın artırılması gerektiğini ifade etti.
Suriye Yardım Komisyonu üyeleri adına açıklamalarda bulunan İHH temsilcisi Baki Öncel'de Suriye'de zor durumda olan insanlara yönelik olarak başlatılan yardım kampanyasında hedeflenen düzeye ulaşacaklarına inandıklarını belirterek, Nevşehirlilerin bu konuda gereken yardımı sağlayacağını vurguladı.
(MÖZ-AÖ-Y)

11.01.2013 16:57:22 TSI

Editör: Wan Haber