Buzlanma nedeniyle uzun süre trafiğe kapalı kalan Nevşehir-Aksaray karayolunda saatlerce bekleyen sürücüler zor anlar yaşadı.
Zaman zaman kar yağışının etkili olduğu ve hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 15 dereceye kadar düştüğü Nevşehir'de çevre illerle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Sabah erken saatlerde kapanan Nevşehir-Aksaray, Nevşehir-Niğde ve Nevşehir-Kırşehir karayolları yoğun çalışmalar sonucunda tekrar trafiğe açılırken, özellikle Nevşehir-Aksaray karayolundaki buzlanma ulaşımı olumsuz etkiliyor.
Nevşehir-Aksaray il sınırında rampaları çıkamayan TIR'ların yolu kapatması nedeniyle yol kenarında uzun kuyruklar oluştu. Saatlerce yollarda kalan sürücüler ve otobüs yolcuları çalışmaları yetersiz bulurken, tedbirsiz sürücüler ise lastik zincirlerini ancak yolda kaldıktan sonra takmaya çalıştı.
Bu arada Nevşehir-Aksaray karayolundaki trafik çilesini görüntülemek isteyen gazeteciler de soğuk hava ve kardan nasibini aldı. Zaman zaman araçları karda mahsur kalan gazeteciler, kapalı yollarda yürümekte zorlandı.
(MÖZ-AÖ-GS-Y)

09.01.2013 14:47:33 TSI

Editör: Wan Haber