Bu iki kelimenin birbirine hiç de zararı yok oysa ki.. Veya Van ile Wan'ın. Yıllardır Orta Doğu topraklarında savaş,kan ve çocuk gözyaşları hiç eksik olmadı.Bu bir genelleme. Kendi topraklarımıza baktığımızda ise kardeş kardeşe düşürüldü. Son birkaç yıla bakıldığında ise silahlar sustu siyaset konuştu.
 
    Kobani... Kürt milletinin kaderle yüzleşen kesimi. Bedel verilerek kazanılan zafer. Çözüm sürecine git-gel etkilerde bulunan DAİŞ çetelerinin açtığı bir savaş. Bir yandan ise Allah'a şükür ki etki etmeden mutlu sona ulaşılan çözüm sürecinin zaferi.
 
Öte yandan Haziran 2015 seçimleri. Yine bir seçime doğru yol alıyoruz. Seçimle ilgili en çok konuşulan konu HDP'nin seçime baraj partisi olarak katılması. Hem hükümet hem HDP hemde muhalefet partileri yoğun bir çalışma içerisinde. AKP'nin 400 milletvekili ve başkanlık sistemine geçişi, HDP'nin barajı geçme çalışmaları, CHP'nin ve öteki sol partilerin kendi oylarını koruma potansiyeli ve MHP'nin ise başbakan değişikliğinden ötürü AKP oylarından oy çekme planları. Ve aynı zamanda öngörüye sunulan İç Güvenlik Paketi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her kesimden oy almıştı Selahattin Demirtaş. O seçimde göz önüne alınarak şuan anketlere bakıldığında HDP'nin oy oranı %8,9 ile %11,1 arasında gidip geliyor. Öngörüye sunulan İç Güvenlik Paketi HDP'nin barajı aşamaması durumunda olası bir kargaşaya karşı alınan bir önlem mi? Oturup düşünelim.
 
Baharın "Merhaba" deyişidir Nevruz. Yine yurdun dört bir yanında halaylar, türküler eşliğinde kutlandı. En önemlisi Diyarbakır Nevruz'u. Ve en önemli olan iki husus; İmralı'dan gelen mektup ve de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sahnede yerini almayışı. Silahsızlanma çağrısıyla demokrasiye yürüme mektubu. Aynı zamanda AKP'nin aynı şekilde devam eden barışçıl tavrı sevindirici durumlar. Hemde fazlasıyla. Diğer bir husus Selahattin Demirtaş'ın sahneye çıkmayışı dikkat çekti. Vekil Hasip Kaplan "Havanın yağmurlu olması sebebiyle içeride oturmayı tercih etti" dedi. Seçim öncesi ve seçim lider olması gereken duygumuz kesinlikle sağduyu olmalı. HDP'nin barajı geçmesi yada geçememesi umarım birlikte yazdığımız en güzel şiirimiz olan Barış'tan birşey eksiltmez.
    
Kobani gibi zor bir sınavı alt eden Çözüm Süreci inşallah Haziran 2015 seçimlerini de alt edip ayakta kalacaktır.
 
Dua ile yaşayalım dua ile aşalım. Sizleri barışçıl duygularımla kucaklıyorum. Görüşmek dileğiyle...