Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına ilgi büyük oldu.
NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün 2012-2013 Akademik Bahar Yarıyılı Tezsiz Lisansüstü Programlarına başvuruları öncesi NEÜ Senatosunun almış olduğu ALES Puanı şartı aranmaması kararıyla birlikte 45 kontenjan ile açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına 83 kişi başvurdu.
NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan, açılan programa Nevşehir'de bulunan sağlık kurumlarından özellikle yoğun başvuru olduğunu, bunlar arasında il müdürü, idareci ve sağlık çalışanlarının yer aldığını söyledi.
Açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programına bu kadar yoğun talebin olmasını ise bölge üniversiteleri içerisinde sadece Nevşehir Üniversitesi'nde açılmış olmasının büyük etkisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Alper Aslan, ''Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak sağlık sektörü açısından önem arz eden Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans İkinci Öğretim Programı'nı açma hususunda YÖK'e yapmış olduğumuz başvurumuz kabul edildi ve 2012-2013 akademik yılı içerisinde bu programımıza öğrenci alınacağını duyurduk. 45 kontenjan ile açtığımız programımıza yoğun bir talep oldu. Bunun sebebi ise, bölge üniversiteler arasında bu programın sadece Nevşehir Üniversitesi'nde açılabilmesidir'' dedi.
Programın Sağlık Bakanlığı'nın başlatmış olduğu yeniden yapılandırma çalışmalarına da büyük katkıları olacağının altını çizen Doç. Dr. Alper Aslan, ''Yoğun ilgi gören programlardan biri olan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisan İkinci Öğretim Programıyla başta Sağlık Bakanlığımızın başlatmış olduğu sağlıkta yeniden yapılandırma çalışmalarına büyük katkısı olacak. Çünkü bu yapılandırma ile çeşitli sağlık kurumlarının orta ve üst düzey yönetim kademelerinde görev alacak personelin yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek lisansını tamamlayanlar kamu, üniversite ve vakıf hastanelerinde, özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK gibi kuruluşların sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, özel sigorta şirketlerinde, ilaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde görev alma şansları daha yüksek oluyor" diye konuştu.
NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından açılan ve büyük ilginin olduğu Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programına Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay da başvuruda bulundu.
Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programının, Nevşehir'de hizmet veren sağlık kurumlarının Üniversite ile olan ilişkilerini çok iyi derecede artıracağına inandığını söyleyen Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, sağlık camiasının çok fazla personeli olduğunu ve özel sektörle birlikte Nevşehir'de 4 bin 500 kişilik bir sağlık çalışanının olduğunu söyledi.
Nevşehir'de sağlık alanında yüzde 70'lere varan başarılarını NEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından açılan Sağlık Kurumları İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans Programından alacakları eğitimle daha yukarılara çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Dr. Rahim Ünlübay, ''Yüksek Lisans Programı biz sağlık camiası için çok önemli. Çünkü sağlık camiası çok büyük bir işletme olarak değerlendirilebilir ve çok büyük bir mali yapımız var. Bunun yanında en önemlisi halka hizmet eden bir sektör. İnsanların en çok müracaat ettiği sektörler arasında sağlık sektörünün önemli bir yeri var. Her yaştan insanın sağlığını ilgilendiren bir sektör olduğu için onlara en iyi hizmeti verebilmek için mücadele ediyoruz. Biz bunu sağlıkta dönüşüm programıyla başardık ve şu anda hizmetlerimizde yüzde 70'lere varan bir başarı elde ettik ve bunu daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Nevşehir Üniversitesi bünyesinde açılan bu programla birlikte bunu bize ders verecek olan hocalarımızın katkılarıyla başaracağız" dedi.
Dr. Ünlübay sözlerini şöyle sürdürdü,
''Bir bölümü açmak önemli değil, bunun alt yapısının oluşturulması çok önemli. Nevşehir Üniversitesine baktığımızda, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen yapılan binalarıyla, açılan bölüm ve programlarıyla çok hızlı büyüyen ve gelişen bir üniversite. Buna bağlı olarak da her geçen yıl öğrenci sayısı da hızla artan bir üniversite. Bu da bizleri ayrıca memnun ediyor. Bugün Nevşehir Üniversitesine baktığımızda alt yapısını tamamlayarak hızlı bir şekilde yeni bölümler açmaya başladığını görüyoruz. Ben buradan başta tekrar bizlere bu fırsatı sağlayan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.''
(MÖZ-ZB-Y)

05.02.2013 09:49:21 TSI

Editör: Wan Haber