Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, doğru kullanıldığı takdirde medyanın çok önemli bir güç olduğunu söyledi.
NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek ile birlikte Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek cemiyet başkanı Osman Koca ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet etti.
Ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, doğru kullanıldığı takdirde medyanın çok önemli bir güç olduğunu kaydetti. Medyanın adeta toplumun hafızasını tuttuğunu ifade eden Kılıç " Ben bugünü yaşarken geleceği de düşünen biriyim. Gelecekte birileri " 2012'de neler oldu" diye medyaya bakacak ve kararını böyle verecek. Bu manada önemli bir güç olan medya aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da yüklenmiş durumda. Buna karşı medya tarafından yapılan eleştiri yapıcı olmalı, çözüm yolu da göstermelidir. Duyumlarla, dedikodularla haber yazılmamalı. Medyanın gücüyle orantılı sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Nevşehir'de bunun varlığını görüyor ve memnun oluyorum" dedi.
Üniversite olarak basına ve sivil toplum kuruluşlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Filiz Kılıç, kendilerine yöneltilen her türlü olumlu eleştiriden mutluluk duyduğunu ve eleştirilen yanında görüşlere de önem verdiklerini kaydetti. Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "Basının gücünü iyi bilen biriyim. Basını daima önemsedim. Hiçbir kişi veya kurumla sorunumuz bulunmuyor. Aksine her kesime ulaşarak üniversite-halk birlikteliğini kurmak istiyoruz. Üniversite olarak rekabet edilebilir olma anlayışımız var. Elbette eleştiriler olacak. Ben her zaman söylüyorum. Haklı eleştirilere her zaman açığız. Ama eleştiriler yanında çözüm yollarının da gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben, etrafımda şakşakçı kişilerin olmasını istemem. Her yaptığıma doğru diyen, yanlış uygulamaları göstermeyen, halk deyimiyle " yağcı" insanların ilerlemeye engel olduklarını iyi biliyorum. Yöneticinin etrafında yön gösterecek, yanlışı görecek ve söyleyecek insanlar olmalı. Biz kendi aramızda çok eleştiri yapıyoruz. "Şunu böyle yapsaydık, bu uygulamada sorun var, düzeltmeliyiz" gibi düşünceleri sık sık paylaşırız. İlerlemek, gelişmek ancak böyle olur. Biz buna istişare diyoruz. Aramızda istişare mekanizmasını çok iyi uyguluyoruz"
(MÖZ-AÖ-Y)

18.12.2012 11:30:13 TSI

Editör: Wan Haber