Bestelediği ve söylediği türkülerle milyonlarca kişinin gönlünde taht kuran 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, Çankaya Belediyesi, Çankaya Kent Konseyi, Halkevleri, ODTÜ Türk Halk Bilimleri Topluluğu Mezunları ve İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin birlikte düzenlediği etkinlikle anıldı.
2 Aralık Pazar günü İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda gerçekleştirilen anma etkinliğinde sanatçılar Celal Sezer ve Abdurrahman Tarikçi Neşet Ertaş'ın ölümsüz eserlerini seslendirdi. Kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı anma etkinliğinde büyük ustanın pek çok eseri ne salondaki izleyicilerde eşlik etti.
Etkinlik öncesinde bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Neşet Ertaş'ın buram buram Anadolu kokan doğa ve insan sevgisi yüklü eserlerinin bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağını ve insanlığa hep güzel mesajlar ve duygular taşamaya devam edeceğini söyledi. Atak, Neşet Ertaş ismini Çankaya'da bir parka vererek, sanatçıya duydukları vefa borcunu bir parça da olsa ödemeye çalışacaklarını ifade etti.
(BK-ÖZ-Y)

03.12.2012 14:39:25 TSI

Editör: Wan Haber