Keçiören Belediyesi'nin prestij projelerinden Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin yapımında son aşamaya gelindi.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Başkanları ile birlikte, Kuşcağız Mahallesi'nde yapımı süren, 7 bin 600 metrekare kapalı alana sahip Sanat ve Gösteri Merkezi inşaatını ziyaret etti. Eski adı Damla Kültür ve Kongre Merkezi olan tesise Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş'ın ismini verdiklerini hatırlatan Başkan Ak, "Bu ülkenin en önemli değerlerinden birini kaybettik. Merkezimiz sayesinde büyük usta Keçiören'de ismi ve hatırasıyla yaşatılacak. Böylece onun eserlerine ve camiasına da saygımızı göstermiş olacağız" diye konuştu.
Tesisin inşasında son aşamaya gelindiğini, son kat betonun atıldığını ve binanın ince işlerine geçileceğini belirten Başkan Ak, "Merkezimiz mimari yapısıyla Ankara'ya yeni bir kimlik kazandıracak. Keçiören'in ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bir merkezin yapımını gerçekleştiriyoruz. Ankara'da ve Keçiören'de sembol binalardan birisi olacak" dedi.
Başkan Ak, tesiste 800 kişilik bir kongre merkezinin de yer alacağını ifade ederek, "Sadece toplantıların ve kongrelerin değil, görsel sanatların sergilendiği bir merkez olacak. Tiyatrosundan konserine farklı gösterilere kadar birçok farklı etkinliğin bir arada yapılabildiği bir merkez olacak. Ayrıca içerisinde fuaye alanlarımız da mevcut olacak. Bu fuaye alanlarımızda, sanatla alakalı çalışmalarımızda önemli ihtiyacımız olan sergi salanlarımız bulunacak" dedi.
Keçiörenlilere zengin kültürel faaliyetlerin sunulacağı bir çekim alanı olarak tasarlanan merkezin, Temmuz ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
(BK-ÖZ-Y)

19.02.2013 11:40:44 TSI

Editör: Wan Haber