'Balyoz Planı' davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un ameliyatı sürerken, eşi Nermin Saygun hastane önünde gözyaşı döktü. "Eşlerimiz hiç yoktan onun bunun eline düştü" diyen Saygun sitem etti.
Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ameliyat sürerken, hastane bahçesine çıkan Saygun'un eşi Nermin Saygun, "Kıymetli insanları bu şekle sokarlarsa ülkemiz batar. Arkadaşlarım da var yanımda. Hepsinin eşleri hiç yoktan onun bunun eline düştü. Bu ülkeye günah. Eşim ölür de kalkar da, hepimizin olacağı bu. Ama ülkelerimiz böyle değil. Ülkeye sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.
Nermin Saygun, hastanenin eşiyle ilgili verdiği raporun hatırlatılması üzerine ise, "Onların raporu başka yerden kumandalı. Onu çok iyi biliyorum ben" dedi.
Ece Saygun ise, ameliyatın bitmesini beklerken babasının tespihini elinden bir an olsun bırakmadı. Emekli komutanlar da hastaneye gelerek, Saygun'un ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. İki genç ise ellerinde Türk bayraklarıyla aileye destek verip, hastane önünde bekledi.
(VK-ÇK-CC-Y)

07.02.2013 13:27:54 TSI

Editör: Wan Haber