Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde emekli öğretmen Erdoğan Güven, evinin bahçesinde yetiştirdiği nergis çiçeklerini satarak eğitime katkıda bulunuyor.
Evinin bahçesinde çeşitli çiçekler yetiştirdiği ve hobi olarak tavuk yetiştirdiğini belirten Erdoğan Güven, "Emekli olduğum zaman süs olarak evimin bahçesinde nergis çiçekleri diktim. Çiçekler zamanla çoğaldı, çoğalınca nergis çiçeklerini satarak kitap alıyorum. Aldığım kitapları okul kütüphanelerine bağışlıyorum. Aslında nergis çiçeklerini parası ile 2-3 civarında kitap alıyorum, bu çok bir şey değil. Ancak bu çiçekler güzel kokular yayıp bir ay gibi bir sürede yok oluyorlar ama 3 kitap da olsa yıllar boyu öğrenciler ondan yararlanıyor. Bu yıl ki nergis çiçeği parasına aldığım kitapları köy okuluna bağışlayacağım. Çocukları seviyorum çünkü onlar bizim geleceğimiz" dedi.
Erdoğan Güven'in emekli hemşire olar eşi Havva Güven de "Bu çiçekleri çocuklarım gibi seviyorum. Gözüm gibi bakıyorum, balkona çıkıp çıkıp bakıyorum. Birisi koparır mı diye korkuyorum. Bu çiçekleri yetiştiriyoruz, eşim satıyor kitap alıp okullara götürüyor. Bizim için çok değerli, çocuklarım nasılsa çiçekler de öyle. Senede bir defa yetişiyor zaten" diye konuştu.
(AMT-SK-Y)

10.01.2013 12:52:36 TSI

Editör: Wan Haber