Bir hafta içinde depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 6.621’e yükseldi, 14.021 kişi yaralandı.

AFP haber ajansına konuşan Bakanlık Sözcüsü Laxmi Prasad Dhakal, “Kurtarma ve destek çalışmaları için elimizden geleni yapıyoruz ama artık enkazda sağ kalan birileri olduğunu sanmıyorum” dedi.

Depremin ardından bölgedeki binlerce kişinin geleceğinin belirsiz olduğu bildiriliyor.

Dhading, Rasuwa ve Sindhupalchok bölgelerinde arama çalışmalarının sürdüğünü kaydeden destek koordinatörü Hemanta Pal, ölü sayısının bu çalışmalar sonucu artabileceğini kaydediyor.

Artçı depremler, kötü hava şartları ve heyelan yüzünden kapanan yollar nedeniyle arama-kurtarma çalışmaları güçlükle devam ediyor.

Depremin en çok zarar verdiği ülke Nepal olmakla birlikte, komşu ülkeler Hindistan, Tibet ve Bangladeş’te de 100 kişi öldü.

Avrupa Birliği’nin Nepal temsilcisi Rensje Teerink, Cuma günü bir açıklama yaparak, Nepal’de bulunan yaklaşık 1,000 AB vatandaşından haber alınamadığını söylemişti.

Ülke uluslararası kamuoyuna daha fazla yardım çağrısında bulundu. Bilgi Edinme Bakanı Minendra Rijal, AP haber ajansına yaptığı açıklamada ülkeye 400.000 çadır gerektiğini ancak şu ana kadar yalnızca 29.000 çadır dağıtıldığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Ram Sharan Mahat ise ülkeye yapılan yiyecek yardımının iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Ton balığı ve mayonez gönderenler oldu. Bunları ne yapalım biz? Tahıla, tuza ve şekere ihtiyacımız var” dedi. (BBCTürkçe – Fotoğraflar AP Images)

 

 

Nepal - AP Images

Nepal - AP Images

Nepal - AP Images

Nepal - AP Images

Editör: Wan Haber