Van Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklere katılan Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, bölgemiz ve ilimizde kız öğrenci sayısının artmasının gelecek adına umut verdiğini söyledi. Kırekin, “Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi, bulunduğu yer ve konum itibariyle Van’da kızların okullaşma oranını artırmada önemli bir görevi yerine getiriyor. Kızlarımız burada süren dört yıllık ortaöğretimdeki eğitimlerini tamamlayarak okulumuzdan ayrılacaklardır. İyi ve eğitimli bir toplumun yetişmesi için kızlarımızın eğitim öğretimlerine bir üst eğitim kurumu olan üniversitelerimizde devam etmelerini, öğrenci ve velilerimizden istiyorum. Kızlarıma gelecek yaşamlarında başarı ve mutluluklar dilerim” dedi.

Öğrenciler tarafından yıl içinde yapılan resim ve el işi çalışmalarının yer aldığı sergiler gezildi. Serginin tanıtımında öğrencilerin giydikleri farklı kostümler ise katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Öğrencilerin mezuniyet törenine, Van Milli Eğitim Şube müdürleri M. Şirin Atlı ve Ali İhsan Yıldız, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Okulu derece ile bitiren öğrencilere ödül verilmesinin ardından mezun olacak öğrencilerle fotoğraf çekilmesi ve kep atılması ile mezuniyet programı sona erdi.

Editör: Wan Haber