Aydın'ın Söke ilçesinde içerisindeki 4 kişilik aileyle Büyük Menderes Nehri'ne düştüğü sanılan aracı arama çalışmaları dördüncü günde devam ediyor. Bugün 21 kişilik uzman jandarma ekibinin katılımıyla yeniden başlayan kıyı ve nehir içi aramaları su altı görüntüleme ve mıknatıs yardımıyla yürütülüyor.
Aydın'ın Söke ilçesinde kendilerinden 1 haftadır haber alınamayan ve en son 27 Ocak 2013 Pazar günü Didim'deki bir restoranda birlikte yemek yedikleri tespit edilen 4 kişilik Arslan ailesini arama çalışmaları dördüncü gününe girdi. Mobese kayıtlarından Büyük Menderes Nehri'ne düştüğü sanılan aracın bulunması için dün İzmir ve Aydın Sivil Savunma Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra İzmir ve Marmaris Emniyet Müdürlüklerine bağlı sualtı arama ekiplerinin ortaklaşa yürüttükleri çalışmalardan da sonuç alınamaması üzerine arama verilen çalışmalara bu sabah yeniden başlandı.
21 KİŞİLİK JANDARMA EKİBİ GELDİ
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 15 kişilik Arama Kurtarma Ekibi ile Tekirdağ Jandarma Komutanlığı'nın 15 kişilik Arama Kurtarma Ekibinin de dahil olduğu çalışmalarda Büyük Menderes Nehri kenarı ve içerisinde arama faaliyetlerine devam ediyor. Nehirde sonar cihazıyla dip taraması yapılırken, metal tespit edilen noktalarda mıknatıs ve demir çubuklarla kayıp araç aranıyor. Arama çalışmalarının devam ettiği nehir çevresinden bir an olsun ayrılmayan Arslan ailesinin yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.
Söke'de toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan (38), eşi Necla Arslan (35) ile çocukları İrem Arslan (11) ve Eyüp Arslan'dan (7) 3 gündür haber alamayan yakınları polise başvurmuş, yapılan mobese incelemelerinde Söke'ye bağlı Tuzburgazı ile Didim'e bağlı Balat köyleri arasındaki Menderes Nehri'ndeki köprüden bir otomobilin düştüğünün görülmesi üzerine nehirde arama çalışması başlatılmıştı.
(MB-İK)

01.02.2013 12:21:33 TSI

Editör: Wan Haber