Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçede ruhsattan kaynaklanan imar sıkıntısı olmadığını, yaşanan problemin maketten yapılan ev satışlarında olduğunu ifade etti. Başkan Kadıoğlu, mağduriyeti engellemek için bundan sonra ilçede ruhsat verirken maketten satış yapılmayacağını belirtti.
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, konut sahiplerinin yaşadığı sıkıntılar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. İmar sıkıntısının ruhsattan kaynaklanmadığını ifade eden Kadıoğlu, "Bu maket satışlarına yönelik birkaç firmayı ikaz ettik. Satışların yapılmaması için taahhütname imzaladık. Bu satışları denetlemeye çalışıyoruz. Böyle bir yetkimiz olmamasına rağmen. Ama şu an ruhsat sorunlarından dolayı duran inşaat da yok. İmar konusunun yolsuzluk olarak takdim edilmesi çok ayıp bir durum. Kim bunu iddia ediyorsa gelsin bize göstersin" diye konuştu.
İnşaatların durmasının imar plan değişikliğinden kaynaklandığını söyleyen Kadıoğlu, "Firmaların hepsinde değil, iki tanesinde sorun gözüküyor. Bunlar da maketten satış yapmış. Bunun sebebi biz değiliz. Bizim verdiğimiz ruhsat, yapılacak konut sayısı bellidir. Fakat arkadaşlarımız maketten satış yaptılar. Niyetlerinin de kötü olduğunu düşünmüyorum. Bunlardan da bir tanesi Büyükşehir Belediyesi imar planına takıldı. O da çözülmek üzere. Toplam 700-800 kişi mağdur olarak sorun yaşıyor. Bunların dışında birkaç firmada sorun çıkabilir. Bunlardaki mağdurlarla bin kişiyi geçmez. Denildiği gibi yüz bin falan değil. Şuan bazı firmalar, yüz bin kişinin parasını verdi" dedi.
Başkan Kadıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarması ile sorunlu binalara müdahale ettiklerini belirterek, "Sayın Başbakan, tabii ki her yere müdahale ediyor. Zeytinburnu'ndaki bloklara, Maslak'taki gökdelenlere müdahale etti. Bize buradan geçerken sordu. Biz de plan gereği yaptığımızı belirttik. Bana da sordu. Bazı binalar belirtilen sınırı geçmişti. Ben de kendisine bunu söyledim. Başbakan kaldırılmasını söyledi. Biz de kaldırdık" ifadelerini kullandı.
(RFK-RFK-OK-Y)

15.02.2013 14:56:06 TSI

Editör: Wan Haber