Uğur Tunçdemir / WanHaber.com

Van Sanayi ve Ticaret Odası (VATSO) seçimlerine aday olan Ekonomide Değişim Hareketi (EDH) Sözcüsü Necdet Takva evinde verdiği kahvaltı ile Van’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Necdet Takva alışılmışın dışına çıkarak Van’daki internet medyası emekçilerini de davet ettiği kahvaltıya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Haziran 2013 Oda Organ seçimlerine son derece kapsamlı ve ayrıntılı bir çalışmanın ürünü olan bir seçim bildirgesiyle seçime katılacaklarını belirten Takva, seçimi büyük bir farkla kazanacaklarını ifade eden Takva;

“Değerli Basın Mensupları ve Yol Arkadaşlarım; Sizleri Sevgiyle, Saygıyla Selamlıyorum.

Bugün bu basın toplantısıyla EDH’nın  Haziran 2013 Oda Organ  seçim bildirgesini medyamız aracılığıyla Van  kamuoyuyla paylaşıyoruz. EDH seçim ""bildirgesinin şehrimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Bildirgenin hazırlanmasında geniş bir çalışma ekibi görev aldı. Her biri alanlarında, sektörlerinde uzman bu geniş ekipteki çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Değerli arkadaşlarım, Haziran 2013 Oda Organ seçimlerine son derece kapsamlı ve ayrıntılı bir çalışmanın ürünü olan bir seçim bildirgesiyle giriyoruz: "VAN hazır, hedef Van’ın Ekonomi Yönetimini iyi yönetmek ."

Öncelikle şunu ifade etmek durumundayım: Bu bildirge bir geleneğin, bir alışkanlığın, bir rutinin icrasından ibaret değildir. Bu bildirge, dostlar alışverişte görsün niyetiyle ya da vitrin düzenlemek, laf kalabalığı yapmak, futbol sahasında top çevirmek gayesiyle hazırlanmış bir bildirge de değildir.

Seçim bildirgemiz son derece detaylı bir şekilde hazırlanmış, geçmiş tecrübelere dayalı olarak net hedefler konulmuştur. Bu hedeflere ne şekilde varacağımızı bu bildirgede belirttik. Sekiz aylık süreçte tüccardan sanayiciden ve Van halkından aldığımız beklentileri harmanlayarak hazırladık.

Bildirgenin hazırlanmasında popülizmden büyük bir hassasiyetle sakındık. Bu bildirgede ulaşılamaz hedeflere, ulaşılamaz hayallere, ütopik vaatlere asla rastlamayacaksınız. seçim bildirgesi, hayal tacirliği yapmak, umut simsarlığı yapmak için değil, Van’ın ekonomik hayatında  son derece güçlü, makul, mantıklı bir yol haritası çıkarmak için hazırlanmıştır. Bu bildirgeyi hazırlayarak Van Sanayicisi ve Tüccarı ile  bir iletişim içerisinde oluyoruz. Samimi bir iletişim dili kuruyoruz.  Van’ın gerçek fotoğrafını sunuyor, sadece ve sadece yapabileceklerimizi vaat ediyoruz.

EDH, kurulduğu günden itibaren samimiyetin, dürüstlüğün, şeffaflığın dilini önemsemiş, sanayici, tüccarla muhabbeti, karşılıklı güven duygusunu anlayışının merkezine yerleştirmiştir.

Mevcut Ekonomi Yönetimi Aktörleri,  popülist ekonomi  anlayışı, plansız, programsız, hesapsız ve kitapsız vaatler, gündelik ekonomik politikalar, bireysel tutumlar, gelecek vizyonundan ve kaygısından uzak uygulamalar nedeniyle Van’ımız ekonomik anlamda çok geri bir planda kalmıştır.

Değerli arkadaşlar, 8 aydır Van’ın sorunlarını, sorunlara ilişkin çözüm önerilerimizi, hedeflerimizi, vizyonumuzu ve projelerimizi her zaman çok açık, net sizlerle paylaştık.

Seçimleri kazandığımızda göreceksiniz ki, uçuk vaatlerle olmayacak, gerçekleşmeyecek hedeflerle, hayallerle değil 4 yıl boyunca bu hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışacağız. Biz yapamayacağımızı, yapmayacağımızı vaat etmedik. Bugün de vaat etmiyoruz. Biz hiçbir zaman hayal ticareti, umut simsarlığı yapmadık, popülizme tenezzül etmedik. Bugün de Haziran ayında yapılacak olan  oda organ seçimleri öncesinde de asla tevessül etmiyoruz.

 İktidara gelebilmek için her yolu mübah görenlere, yalanı, iftirayı, istismarı meşru görenlere, bunun yanında sanayici ve tüccardan değil de mevcut ellerinde bulundurdukları güçlerle hareket edenlere  eminim ki tüccar ve sanayicimiz teveccüh göstermeyecektir..

Biz oda organ  seçimlerine girerken EDH olarak temel  ilkelerimizi en başındaki gibi büyük bir hassasiyetle muhafaza ediyoruz.  Seçim sonuna kadar nezaketi elden bırakmayacağız. Nezaket, zarafet, karşılıklı saygı üzerine bir propaganda süreci yürüteceğiz. Biz yalanlar, iftiralar, ithamlar, karalamalar üzerine bir kampanya değil, planlar, projeler, hedefler üzerine bir kampanya yürüteceğiz. İşte bugün açıkladığımız bu bildirge, net bir Van fotoğrafıyla birlikte Van’a bir gelecek vizyonu çizen bir bildirgedir.

Değerli basın mensupları, çok değerli arkadaşlarım,

Tabii ben detaylara girecek değilim. Bunu burada tamamıyla anlatmaya ne zaman yeter, ne de sizin heyecanınızı sonuna kadar bu noktada diri tutmamız mümkün. Ben kısa, özet başlıklarla sizlere takdime çalışacağım.

Seçim bildirgemiz 11 ana başlık altında 30 ara başlıkla detaylandırılmıştır. Kısacası Ana Başlıklarımız;

Ekonomide Değişim Hareketi

Van Ticaret ve Sanayi Odası Hedeflerimiz

Üyeye Bakış

Taahhütlerimiz Seçildiğimizde Yapmayacaklarımız

Oda Ne Yapar Ne Yapmaz

Tüccar ve Sanayicimizin Sorunları

Modern Yaşanabilir Bir Van İçin

Ekonomik, Sosyal Profil ve Yatırım Alanları Çalışması

Diğer Projelerimiz

Kurumsal Strateji

Daha önce de ifade ettiğim gibi, bu seçim bildirgesi sandıklar açıldığında unutulacak bir bildirge değildir. Bu bildirge, seçime kadar olan süreci seçim sonrasındaki 4 yıllık süreci şimdiden planlayan bir bildirgedir.

Seçim bildirgemiz 4 yıl boyunca elimizden düşmeyecek bir yol haritası olarak kapsamlı ve hacimli bir içerik içeriyor.

 seçim bildirgemizin,  yol haritamızın en önemli birkaç projesi Akil Tacirler Kurulu, Bürokratik ve Ticari Ofis, yurtdışı fuar gezileri, proje destekleri, üye müşteri temsilciliği’ dir Van’ın düzgün bir ekonomiye demokratik, özgürlükçü, katılımcı, günün gereklerine uygun, ihtiyaçları karşılayan, halkının dilini yakalayan bir oda yönetimine  ihtiyaç duyduğu artık herkesin ortak fikridir.

 seçim bildirgesi Van’mıza, sanayici ve tüccarımıza hayırlı olsun diyorum. Katkı verenlere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum Her şey Van  için dedik. Van’a Hizmet Üyeye Hizmettir” dedi.

""

KAHVALTI KATILIM LİSTESİ

1.      SABRİ YILMAZ

2.      EKREM BAYTAR

3.      ŞAHİN İNANÇ

4.      ALİ SÜER

5.      NURULLAH DAYAN

6.      ABDULKAHAR ERASLAN

7.      ŞEFİK EREN

8.      CELAL TEKİN

9.      FARUK BİNER

10.  HALİT YAKUT

11.  BURHAN KANDAŞOĞLU

12.  KASIM HAKAN

13.  GÖRSEL GÖRMEN

14.  KEMAL DUMAN

15.  HÜSEYİN GÜNEŞ

16.  RAMAZAN GÜLBAY

17.  ÇETİN EBİNÇ

18.  REŞİT YAREN

19.  YAVUZ KARAMAN

20.  METİN ABİ

21.  DİYAEDDİN ALTINDAL

22.  LÜTFİ KIRAN

23.  ZAFER EFEOĞLU

24.  VEYSEL ELGÜN

25.  İLHAN TEKİN

26.  YUSUF KONAK

27.  ÖMER İNANÇ

28.  HARUN TÜRKOĞLU

29.  MURAT BEYAZ

30.  VEYSEL PARİN

31.  VEYSEL KARAKOÇ

32.  UĞUR DEMİROĞLU

33.  YASİN ERTÜRK

34.  CEVDET ARVAS

35.  SULTAN ÖZGÖKÇE

36.  MERAL AYHAN

37.  SERTAP AYVERT ATAL

38.  VEYSEL ÖZARAS

39.  NECAT AYAZ

40.  ERDAL ÇAKAR

""

Editör: Wan Haber