Hayatını kaybeden eski Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene başta ailesi ve yakınları olmak üzere üst düzey emniyet müdürleri katıldı.
Solunum yetersizliği ve kalp durması nedeniyle kaldırıldığı hastanede 5 ay tedavi gören Necdet Menzir, dün hayatını kaybetmişti. Uzun süre İstanbul Emniyet Müdürlüğü yapan Eski Ulaştırma Bakanı Menzir için bugün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törene Menzir'in başta eşi Nermin Menzir, ablası torunu ve yakınları olmak üzere İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile üst düzey emniyet müdürleri ile emniyet mensupları katıldı. Saygı duruşu ile başlayan törende Menzir'in yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Menzir'in hayatının anlatıldığı konuşmanın ardından Vali Hüseyin Avni Mutlu bir konuşma yaptı.
Menzir'in ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Mutlu, "Emniyet teşkilatımızın yetiştirdiği çok değerli çok güzide değerli müdürümüz. Onun çok değerli ailesi başta olmak üzere tüm emniyet teşkilatımızı çok değerli mensuplarını ve konuklarımızı en derin saygılarımla selamlıyorum. Muhterem ailesinin acısını yakinen en içten şekilde paylaşıyorum. Başta muhterem hanımefendi olmak üzere evlatları ve ailesinin tüm mensuplarının acıları bugün ortak acımız" dedi.
Menzir'in uzun süredir tedavi gördüğünü belirten Mutlu, "Uzun süredir yoğun tedavi görmekte olduğu hastanede dün hayatını kaybetmiş olan değerli bakanımıza öncelikle yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ailesiyle sevdikleriyle cennette buluşmalarını temenni ediyorum" diye konuştu.
Vali Mutlu'nun yaptığı konuşmanın ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran dua okudu. Yapılan duanın ardından Menzir'in naaşı polis bandosu merasimi ile cenaze aracına taşındı. Menzir'in naaşı daha sonra cenaze namazının kılınması için Fatih Camii'ne götürüldü. Necdet Menzir, burada ikindiyi müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
(AS-ÖFA-Y)

03.02.2013 15:19:14 TSI

Editör: Wan Haber