Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, önceki gece iki gurubun tartışmasının sonrasında meydana gelen arbedede bıçakla yaralanarak hayatını kaybeden Belediye Kanalizasyon İşçisi Hasan Kaya (34) gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Evli ve bir çocuk babası olan Hasan Kaya'nın Bursa Adli Tıp'tan gelen cenazesi öğle namazı için Merkez Saatli Camiine getirilmesiyle, camiinin avlusu insan seline döndü. Öğle namazının ardından Ayvalık Kabristanına defnedilen ilçenin sevilen simalarından Hasan Kaya'nın cenazesinde, babası Hulusi Kaya ve ailesinin bitkin oldukları gözlendi.
3 gün önce meydana gelen olayda; Küçükköy'de yapılan bir asker uğurlama yemeğinin ardından arkadaşlarıyla katılan Hasan Kaya, daha sonra arkadaşlarıyla birlikte ilçenin tanınmış gece kulüplerinden birine gitmişti. Kulüpten eve dönmek üzere çıktıklarında; V.D, M.E, M.A ve S.A adlı gurubun kendi aralarında tartıştığına şahit olan Hasan Kaya ve arkadaşları, tartışan guruptan birinin 'Ne Bakıyorsun?' demesiyle çıkan tartışma kısa sürede arbedeye dönmüş, çıkan arbedede kasığına yediği bıçak darbesinin şah damarına isabet etmesi nedeniyle Kaya olay yerinde hayatını kaybetmişti. Aynı olayda, Hasan Kaya'nın arkadaşlarından Murat Dümen (27) ise aldığı bıçak darbesiyle karnından yaralanarak Ayvalık Devlet Hastanesinde müşahede altına alınmıştı.
Öte yandan; V.D, M.E, M.A ve S.A'nın önceki gün Ayvalık Adliyesinde yapılan duruşmanın ardından zanlılardan; V.D, M.E ve M.A'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, 27 yaşındaki S.A'nın ise tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildiği belirtildi.
(SS-SŞ)

03.02.2013 19:12:30 TSI

Editör: Wan Haber