Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle TBMM’de Van’daki ekonomik durum, Vergi ve SGK ödemeleri konusunda genel kurul gündeminde yaptığı konuşmadan dolayı Nazmi Gür’ü tebrik etti. Van TSO Başkanı Takva, ilimizin en önemli sorunlarından biri olan Vergi terkinlerinin sağlanması konusunda Tüm siyasi partiler, Meslek Odaları, Sivil Toplum örgütleri olarak ortak hareket etmeleri gerektiğini belirterek “Sayın Vekillerimize durumu açıklayan bir mektup gönderdik. Aynı mektubu kabinede bulunan tüm bakanlarımızı da gönderdik. Van’da Vergi ve SGK alacaklarının mutlaka terkin edilmesine yönelik. Van Milletvekilimiz Sayın Nazmi Gür konuyu TBMM gündemine taşıdı. Ayrıca Maliye Bakanlığına da bildirimde bulundu. Hassasiyetlerinden dolayı Van TSO ve üyelerimiz adına kendisine teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

Van TSO Başkanı Takva, bölgesinde lider bir il olan Van’ın artık tüm bileşenleriyle bu liderliği içselleştirmesi, tüm dinamikleri ile buna sahip çıkması gerektiğini belirterek “Biz hem nüfus, hemde sahip olduğumuz potansiyellerimizle bölgede lider bir kentiz. Artık yöneten, yönlendiren bir şehir olmalıyız. Bunun için de bu kent tüm bileşenleri ile bu olaya sahip çıkmalı” ifadesini kullandı.

Van Milletvekili Nazmi Gür öncelikle Yönetim Kurulunuza, meclisinize ve odanın yeni dönemde göreve gelmiş tüm organlarına hayırlı olsun. Gecikmiş bir ziyaret oldu. Ancak biz sürekli görüşme halindeydik ifadesini kullandı.

Van Milletvekili Gür, TBMM’deki çalışmalarında kentten aldıkları bilgilerle hareket ettiklerini söyleyerek  “Sizden gelen mektubu bende inceledim. Okudum. Çok önemli noktalar tespit etmişsiniz. Bunu hem TBMM Bütçe görüşmelerinde dile getirdim. Hem de TBMM Genel Kurulunda ifade ettim. Van’da ekonomik olarak bir çıkmaz olduğunu, devletin yıllar önce Sakarya da yaptığı vergi terkin durumunu Van’da da yapması gerektiğini ifade ettim. Bu açıklamaları yaparken Van TSO’dan gelen mektubu referans olarak kabul ettim. Bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için size teşekkür ederim “ dedi.

Van Milletvekili Nazmi Gür, Van TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile karşılıklı fikir alışverişinden sonra Van TSO’dan ayrıldı.

Editör: Wan Haber