Bayraklı Belediyesi tarafından, Nazım Hikmet'in 111'inci doğum yılı nedeniyle düzenlenen Türk Halk Müziği konserinde usta şairin eserleri ve ona yazılan şarkılar hep bir ağızdan söylendi.
Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılım yoğun oldu. Nazım gibi isimlerin yetişmesinin kolay olmadığını vurgulayan Başkan Karabağ, "Ben Nazım'ın neden hapislere düştüğünü anlamaya çalışılırken, günümüzde gelinen noktada hapishaneye televizyon gönderiliyor. Ama onun zamanında bırakın televizyonu hapishanelerde radyo bile yoktu" diye konuştu.
Bayraklı Belediyesi, büyük usta Nazım Hikmet Ran'ı, doğumunun 111'inci yılında konserle andı. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, yoğun katılımla gerçekleşti. Şef Köksal Coşkun yönetimindeki Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, içinde büyük şairin eserlerinin de bulunduğu türküleri vatandaşlarla hep bir ağızdan seslendirdi. Programın konuğu ise TRT sanatçısı Makbule Kaya oldu. Birbirinden güzel türküleri berrak sesiyle dinleyicileriyle buluşturan Kaya ve şef Köksal Coşkun yönetimindeki Bayraklı Belediyesi korosu konser sonunda yoğun alkış aldı.

NAZIM'LAR KOLAY YETİŞMEZ
Nazım Hikmet gibi usta şairlerin kolay yetişmeyeceğini vurgulayarak etkinlikte kısa konuşma yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, güncel bir konu olan "Öcalan'a televizyon verileceği" konusuna da gönderme yaptı. Karabağ, "Onun zamanında ne televizyon vardı ne de radyo. Nazım Hikmet'in neden 12 yıl hapiste yattığını düşünürken bugünlere kadar geldim. Vatanı, milleti için çalışan ve savaşan bir usta şair vatan hainliğiyle suçlandı. O da memleket üzerine yazdığı şiirlerle en güzel cevabı verdi. Bugün cebinde dolarlarla dolaşanlar vatan haini değil de ben vatan hainiysem, Nazım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hala" dedi.
(HK-ERG-Y)

16.01.2013 13:30:55 TSI

Editör: Wan Haber